marți, iunie 18, 2024
AcasăAgenda ZileiAlegerile locale ar putea fi amânate din cauza epidemiei de coronavirus

Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza epidemiei de coronavirus

Alegerile locale ar putea fi amânate din cauza epidemiei de coronavirus, spune asta și liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, care spune că acest lucru va deveni o certitudine dacă numărul celor infectați crește.

„Acum aproape două săptămâni, am avut o întâlnire cu liderii politici şi cu premierul, la Guvern, în care s-a stabilit data estimativă 28 iunie, în funcţie evoluţia situaţiei. După cum vedem, situaţia continuă să evolueze într-o direcţie pe care nu o doream, dar pe care o anticipam. Şi eu înclin să cred că e nevoie de amânarea alegerilor. Este o discuţie pe care am avut-o şi în Biroul Naţional şi e previzibil că va fi necesară amânarea alegerilor. Deocamdată, până în toamnă”, a declarat Dan Barna.

Acesta spune că logica teoriei sale are ca factor decisiv atingerea vârfului epidemiei undeva în mai-iunie, după datele care circulă dinspre experţii medicali. După acest moment, autoritățile ar trebui ca până spre toamnă să reînceapă să fie funcţionale.

Alegerile locale ar putea fi amânate 

El a susţinut că Parlamentul trebuie să îşi desfăşoare activitatea online, adoptând măsurile necesare pentru companii şi cetăţeni.

„Ieri, Parlamentul României a avut prima şedinţă la distanţă, cu prezenţă record. Aproape toţi parlamentarii au reuşit să se conecteze de acasă la o platformă şi am votat online. Tocmai din acest motiv consider că Parlamentul trebuie să funcţioneze, pentru a adopta toată legislaţia naţională: şi sprijin economic pentru companii, şi sprijin pentru cetăţeni, şi pentru cei care îşi pierd locurile de muncă şi, eventual, modificări, pentru a putea avea alegerile amânate. Pentru că haideţi să fim foarte corecţi: dacă situaţia va evolua şi numărul de cazuri – previzibil deocamdată – va creşte, nimănui nu-i va păsa de alegerile locale şi va fi risipă de energie şi bani”, a mai spus Barna.

Potrivit lui, am fi iresponsabili să organizăm acum alegeri, când oamenii sunt îngrijoraţi cum îşi protejează bunicii sau copiii de această pandemie.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate