joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiInstanța supremă a dat dreptate celor din Alianța USR PLUS 2020

Instanța supremă a dat dreptate celor din Alianța USR PLUS 2020

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au votat în favoarea Alianţei 2020 USR PLUS, a anunţat preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, pe pagina sa de Facebook. 

„Acum aveţi cu cine vota! Alianţa 2020 merge la europarlamentare! Aşa cum ne aşteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au votat în favoarea Alianţei noastre! Lupta continuă cu şi mai mult avânt. Vă mulţumim pentru efortul, implicarea şi răbdarea voastră. Împreună vom reuşi”, a scris Cioloș, în poastarea sa.  

După ce joi, BEC a decis că Alianța USR-PLUS 2020 nu poate participa la alegerile europarlamentare pentru că cei doi președinți ai formațiunilor politice nu sunt trecuți de fapt și la BEC, vineri, Alianţa 2020 USR PLUS a depus contestaţie la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

„Am depus astăzi contestaţie la ÎCCJ şi avem încredere că nu li se va lua românilor dreptul de a vota Alianţa 2020 USR PLUS pe 26 mai. Decizia ÎCCJ va juca un rol fundamental în viitorul democraţiei din România. Dincolo de orice tehnicalităţi şi hibe din lege, noi mergem mai departe cu încrederea că acesta este doar un hop în calea victoriei noastre. Continuăm să luptăm”, a declarat preşedintele USR, Dan Barna. 

Biroul Electoral Central a publicat joi decizia prin care a respins protocolul de constituire a alianţei electorale Alianţa 2020 USR PLUS, motivul invocat fiind acela că cererea de admitere a protocolului a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş care nu au calitatea de reprezentanţi ai USR şi, respectiv, PLUS.

În plus, tot ieri, Nicușor Dan anunța că s-a înscris din nou în USR pentru a putea ajuta formațiunea să participe la alegerile europarlamentare. În documentele BEC, acesta era încă președintele formațiunii politice. Numai că de data aceasta, Nicușor Dan s-a înscris ca simplu memebru al USR. Politicianul chiar postase cu câteva ore înainte de înscriere că este de părere că a găsit soluția prin care poate salva demersul USR. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate