luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAdministrație publicăNicușor Dan s-a reînscris în USR pentru a salva Alianța 2020 la...

Nicușor Dan s-a reînscris în USR pentru a salva Alianța 2020 la europarlamentare

Nicușor Dan s-a reînscris joi seara în USR pentru a salva Alianța 2020 USR PLUS la europarlamentare, potrivit G4Media.ro. Deputatul s-a înscris ca membru simplu, în speranța că, în acest fel, alianța celor două formațiuni politice va putea fi înscrisă la BEC. 

„Aseară, înainte de a semna protocolul Alianței 2020 USR PLUS am depus o cerere de înscriere în USR, la filiala Sector 6, unde am fost membru inițial. Cererea de adeziune a fost acceptată”, a declarat Nicușor Dan pentru G4Media.ro

Politicianul a făcut acest gest doar ca să poată semna în mod legal protocolul Alianței 2020 și că după ce instanța și Biroul Electoral Central va accepta asocierea dintre cele două partide, va demisiona din nou din USR.

„Vreau să ajut cum pot opțiunea asta electorală. Am spus că intrarea mea definitivă în partid se va produce dacă la un anumit moment dat se va reveni asupra poziționării. Noi în campanie am spus că suntem un partid umbrelă, care se adresează atât progresiștilor, cât și conservatorilor. Partidul s-a poziționat progresist, am demisionat. Demisionam și dacă se poziționa conservator”, a mai spus  Nicușor Dan.

Tot aseară, deputatul anunța că a găsit soluția pentru a salva alianța, dar nu a dat mai multe detalii.

„Am găsit, împreună cu echipa juridică (aceeași din 2016), soluția care să îmi permită să contrasemnez în mod legal protocolul Alianței USR PLUS. Nu garantez că, în urmă semnăturii mele pe protocol, contestația Alianței USR PLUS va fi admisă. Fac însă tot ce ține de mine, în situația dată, că o opțiune electorală îmbrățișată de o parte a populației să poată fi prezența pe buletinele de vot în 26 mai”, anunța Nicușor Dan pe pagina personală de Facebook.

Biroul Electoral Central a respins protocolul de constituire a alianţei electorale „Alianţa 2020 USR PLUS”, motivul invocat fiind acela că cererea de admitere a protocolului a fost formulată de Dan Barna şi Dacian Cioloş care nu au calitatea de reprezentanţi ai USR şi, respectiv, PLUS.

În decizia BEC se arată că în Registrul partidelor politice figurează că președintele USR este Nicușor Dan.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate