miercuri, iunie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiAlianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală, aşa cum este ea gândită...

Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală, aşa cum este ea gândită azi

Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală, aşa cum este ea gândită azi, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii, a declarat preşedintele executiv al PLUS, Dragoş Tudorache.

„Alianţa USR PLUS va desfiinţa Poliţia Locală aşa cum e ea gândită azi, ca instrument în mâna primarilor, şi va reconstrui în cadrul Poliţiei Române un serviciu de ordine publică în interesul comunităţii şi cât mai aproape de aceasta, recuperând din cadrele actualei Poliţii Locale care respectă criteriile de competenţă necesare şi nu au funcţionat ca bodyguarzi ai primarilor”, a declarat Dragoş Tudorache, fost ministru de Interne şi coordonator al Alianţei USR PLUS.

Potrivit lui Tudorache, Poliţia Locală şi-a dovedit în multe rânduri ineficienţa, aservirea politică şi că mandatul ei a fost de la bun început prost definit. De asemenea, s-a suprapus mereu cu Poliţia naţională şi a devenit un instrument în mâna primarilor.

Oficialul Alianței este de părere că primarii PSD în funcţie au transformat poliţiştii locali în bodyguarzii lor personali, ceea ce trebuie să se schimbe după alegerile locale din 27 septembrie.

Alianţa susţine, de asemenea, că, la ordinul primarului PSD din Sectorul 1, Poliţia Locală a urmărit-o şi filat-o pe Clotilde Armand, candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 1.

„Este un caz flagrant de poliţie politică şi o infracţiune gravă pentru care toţi cei vinovaţi trebuie să plătească de urgenţă. Clotilde Armand a depus plângere la DIICOT şi sperăm ca procurorii să-şi facă datoria cu celeritate. În ultimii ani, Poliţia Locală a ajuns o miliţie personală a primarilor în funcţie din toată ţara, folosită pentru reglări de conturi, pentru pază şi protecţie preferenţiale şi pentru orice altceva în afară de interesul public. Alianţa USR PLUS consideră că Poliţia Locală trebuie reorganizată şi pusă pe baze sănătoase. Rostul ei e să protejeze cetăţenii, nu primarul. Raţiunea ei de a exista e legea şi nu interesul de partid”, mai spun cei din USR PLUS.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate