marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiAmânarea alegerilor locale, cerută de PSD, dacă se amână începerea școlii

Amânarea alegerilor locale, cerută de PSD, dacă se amână începerea școlii

În cazul care Guvernul va decide ca şcolile să nu se deschidă pe 14 septembrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va iniţia discuţii în Parlament privind amânarea alegerilor locale.

„Dacă amână deschiderea şcolilor, cred că în Parlament ar trebui o discuţie serioasă dacă nu amânăm şi alegerile locale. Eu aşa consider. Dacă vor lua aşa o decizie să amâne deschiderea şcolilor, eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa în opoziţie, mic, cum sunt eu, dubla măsură. Eu voi provoca, ca şi preşedinte al Camerei, o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, a declarat Ciolacu la Fălticeni.

Acesta s-a întrebat „Dacă nu putem deschide şcolile, atunci de ce facem alegeri?”

„Înseamnă că e o situaţie delicată. Înseamnă că pandemia s-a accelerat. De ce avem dublă măsură, păcănele şi biserici? Iarăşi în funcţie de interesul, la păcănele, financiar şi acum politic, avem această dublă măsură”, a spus Ciolacu.

Potrivit lui, momentul deschiderii şcolilor înainte de alegerile locale ar fi dezastruos pentru guvern.

„Nu vedeţi că nu-s pregătiţi. Nici ministrul învăţământului, nici premierul, nici vicepremierul nu au o explicaţie, nu au răspunsuri pentru elevi”, a spus Ciolacu.

Amânarea alegerilor locale se produce dacă se amână începerea școlii

Pe de altă parte, Ludovic Orban afirma că autorităţile au avut discuţii privind începerea anului şcolar cu prezenţa fizică în clase de la 1 octombrie, iar până atunci cursurile să fie online, dar nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

„Sigur că au fost discuţii pe tema asta, există puncte de vedere exprimate de specialişti, în special de medici, epidemiologi, infecţionişti, care spun că atât profesorii, cât şi copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că pe anchetele epidemiologice o mare parte dintre cei infectaţi au spus că au fost în concediu sau într-un weekend, într-o deplasare de concediu şi s-a discutat acest lucru, încă nu s-a luat o decizie în acest sens. În mod evident se va anunţa în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt nişte opinii care au fost exprimate”, a spus Orban, întrebat dacă autorităţile analizează posibilitatea ca şcolile să înceapă cursurile cu prezenţa fizică la clase de la 1 octombrie iar în perioada 14 septembrie – 1 octombrie cursurile să se desfăşoare online”, a afirmat Orban.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate