joi, septembrie 21, 2023
AcasăAgenda ZileiPoliticăAnca Dragu: Premierul Cîțu imi cere demisia pentru că a promis postul...

Anca Dragu: Premierul Cîțu imi cere demisia pentru că a promis postul meu altcuiva. Potrivit deciziei CCR, el ar trebui să demisioneze.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că premierul Florin Cîţu îi cere demisia pentru că a promis-o altcuiva, dar în contextul deciziei Curţii Constituţionale referitoare la moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR, ea apreciază că tocmai premierul ar trebui să demisioneze, relatează Agerpres.

„Ştiu că premierul Cîţu doreşte să demită oameni, să-i dea afară. Ne-a demis miniştri, a demis toţi secretarii de stat, şefii de instituţii, prefecţi, subprefecţi (de la USR PLUS – n.r.). Pe mine nu mă poate demite şi asta îl disperă pe premierul Cîţu, pentru că probabil că a promis cuiva această funcţie şi nu poate să livreze promisiunea. (…) PNL poate schimba şeful Senatului şi al Camerei numai cu sprijinul PSD şi atunci PSD de ce ar vota această schimbare. Trebuie să fie o miză acolo. Premierul Cîţu, când îmi cere mie demisia, trebuie să spună exact şi de ce, ce vrea să facă cu această funcţie. Să o lăsăm mai moale cu legarea demisiei mele de decizia CCR, pentru că acolo chiar cred că dumnealui trebuie să îşi dea demisia”, a spus Dragu, miercuri, la Senat.

Ea susţine că decizia CCR de marţi, potrivit căreia moţiunea de cenzură trebuie să îşi urmeze parcursul în Parlament, îi dă ei dreptate.

„Dacă citim comunicatul CCR, cred că ne dă dreptate: spune negru pe alb că trebuie continuat procesul moţiunii de cenzură, că nu poate fi împiedicat sub nicio formă acest proces şi mai spune că este o încălcare a principiilor care stau la baza statului de drept. Eu am propus de ieri să facem un grup de lectură, să citim cu toţii acest comunicat. Poate în felul acesta ajungem să înţelegem la fel. În Birourile permanente reunite s-a creat această majoritate PSD-PNL, care a pus în continuare pe pauză moţiunea depusă de noi. Dar comunicatul CCR este foarte clar şi probabil vom avea şi motivarea deciziei şi aceea va fi şi mai clară. Dar dacă cineva citeşte în acest comunicat că Guvernul a avut dreptate şi Parlamentul nu, atunci îmi pun semne de întrebare cu privire la capacitatea de a înţelege un text”, a adăugat Dragu.

Potrivit acesteia, moţiunea de cenzură a PSD care va fi dezbătută şi votată marţea viitoare va trece.

„În momentul în care Guvernul pică prin moţiune de cenzură, trebuie reluate discuţiile şi atunci pot fi tot felul de soluţii, dar cu siguranţă USR PLUS rămâne ferm pe programul de reforme”, a punctat Dragu.

Premierul Florin Cîţu a susţinut, marţi, că preşedintele Senatului, Anca Dragu, ar trebui să demisioneze din funcţie, după ce Curtea Constituţională va publica motivarea deciziei privind existenţa unui conflict între Guvern şi Parlament pe tema de moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR.

„Astăzi, ar fi trebuit să-şi dea demisia. Eu cred că, după ce vom vedea motivarea Curţii Constituţionale, dacă există onoare, şi mai există onoare în România, şi preşedintele Senatului îşi va da demisia”, a declarat Cîţu, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate