miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiJustițieSpania: A fost dezmembrată cea mai mare rețea de trafic de cocaină...

Spania: A fost dezmembrată cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa

Poliţiştii spanioli au dezmembrat ceea ce ei consideră că era cea mai mare reţea de trafic de cocaină din Europa, arestând 61 de suspecţi şi capturând aproximativ 4 tone din acest drog, transmite dpa, citate de Agerpres.

Poliţia a confirmat marţi că majoritatea celor 61 de suspecţi reţinuţi provin din state din Balcani. Pe lângă cocaină, au mai fost confiscate 2,5 tone de marijuana şi mari sume de bani.

Ancheta a fost condusă de Europol şi a implicat poliţişti din Germania, Croaţia, Slovenia, Serbia, Columbia şi SUA.

Organizație criminală era compusă în principal din subiecți din țările est-europene, provenind în principal din Serbia, Croația și Muntenegru, iar arestările au fost operate în acest an în oraşele spaniole Madrid, Barcelona, Malaga, Tarragona, Girona şi Valencia.

Banda trafica mari cantităţi de cocaină din America de Sud spre Europa şi le distribuia pe continent.

Captura a avut loc în momentul când un transport de 1,25 tone de cocaină, adus în Europa cu vaporul din Brazilia, a ajuns în Spania.

Potrivit poliției spaniole, pe lângă cele 61 de arestări și cele 4.010 kilograme de cocaină confiscate, operațiunea poliției a dus la confiscarea a 2.569 kilograme de marijuana, 173 kilograme de hașiș, 12,5 kilograme de heroină, 30 de litri de amfetamină și mai mult de 6 milioane de euro în numerar, nouă vehicule de ultimă generație, cinci motociclete, o armă de foc și 300 de cartușe, o armă simulată, o plăcuță de identificare a serviciului de poliție muntenegrean, diverse arme cu lame, echipamente pentru computere și telecomunicații, detectoare de camere video și numeroase de documentații legate de companiile organizației criminale.

About The Author

Dan Badea
Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate