duminică, iulie 3, 2022
AcasăAdministrație publicăAnularea contribuţiei la sănătate, pusă în vigoare pentru peste 600.000 de români

Anularea contribuţiei la sănătate, pusă în vigoare pentru peste 600.000 de români

Românii pentru care baza de calcul a contribuţiei la sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau, după caz, a 12 salarii de bază minime brute vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, potrivit ministerului Finanțelor 

„Guvernul României a decis acordarea de facilităţi fiscale şi a modificat în acest sens Codul fiscal. Astfel, persoanele fizice pentru care baza de calcul a contribuţiei pentru sănătate a fost rotunjită la nivelul unui sau, după caz, a 12 salarii de bază minime brute vor beneficia de anularea contribuţiei la sănătate şi a penalităţilor aferente perioadei 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

De această măsură vor beneficia şi persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada respectivă, adică 1 iulie 2015 – 31 decembrie 2017, cu excepţia celor care au optat pentru plata contribuţiei conform OUG 41/2015. 

Potrivit ministrului, pentru sumele de plată stabilite prin deciziile de impunere anuale emise şi comunicate de ANAF după data intrării în vigoare a OUG adoptate astăzi, pentru definitivarea contribuţiei individuale de asigurări sociale de sănătate datorată de persoanele fizice, pentru perioada 2014 – 2017 termenul de plată va fi de 120 de zile de la data comunicării respectivei decizii de impunere. 

„Dacă sunt plătite integral, la fel, în 60 de zile de la comunicarea deciziei de impunere se va acorda, de asemenea, o bonificaţie de 10%”, a mai spus ministrul.

De această măsură vor beneficia peste 600.000 de români. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate