marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiAproape 750 de persoane urmărite, descoperite de poliţiştii români

Aproape 750 de persoane urmărite, descoperite de poliţiştii români

Aproape 750 de persoane, 45 de autovehicule şi 33 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen (SIS) au fost descoperite de poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen. 

În perioada 18 – 25 ianuarie au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 470 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

„Poliţiştii români au pus în aplicare 23 de mandate europene de arestare, au depistat 77 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 140 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen. De asemenea, de pe teritoriul României au fost ridicate 17 documente şi au fost găsite 37 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare”, au declarat oficialii Poliției Române. 

Totodată, 264 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE. 

„Dintre acestea, 33 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 7 erau semnalate de România ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 18 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară iar 7 erau semnalate dispărute de autorităţile române”, mai spun reprezentanții IGPR.  

De asemenea, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 8 autovehicule căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 16 documente semnalate de România.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate