sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiAtacată, Firea îl lovește pe Liviu Dragnea în bărbăția politică

Atacată, Firea îl lovește pe Liviu Dragnea în bărbăția politică

Cearta dintre numărul 1 din PSD, Liviu Dragnea, și cea care dorea să fie numărul 1 în PSD, primarul Capitalei, Gabriela Firea, se lasă cu o lovitură grea în bărbăția politică a liderului social democrat. 

„Mă aşteptam la mai multă bărbăţie, la mai multă bărbăţie politică în special şi să recunoască domnul Dragnea că a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, la care nu a fost invitat primarul general ales de bucureşteni, în care s-a discutat soarta bucureştenilor”, a declarat primarul Capitalei. 

Firea îl sfătuiește pe Liviu Dragnea ca, atunci când se iau decizii foarte importante legate de organizarea administrativă şi de bugetul Capitalei, locuitorii Bucureştiului trebuie să fie chemaţi la referendum pentru a spune dacă sunt de acord. Potrivit ei, dacă se discută de București, iar ea este ocolită, atunci Dragnea face un abuz de putere. 

Bărbăția politică a lui Dragnea lipsește

„A veni acum într-o întâlnire cu câţiva domni primari de sectoare, a vorbi despre bucureşteni, despre bani, despre buget, despre atribuţii, fără primarul general şi fără consultare publică, consider că e un abuz de putere al domnului Dragnea. Ar să aibă bărbăţie politică şi să recunoască faptul că a avut loc această discuţie”, a afirmat ea. Aceasta a mai spus că Dragnea nici a negat faptul că ar fi avut loc discuţia astăzi.

„Rolul Primăriei Capitalei este major, nu este unul decorativ, aşa cum doreşte Dragnea să o transforme. Primăria Capitalei achită factura pentru toate serviciile de utilitate publică, pentru transportul public în comun, unde plăteşte subvenţia, altfel preţul ar fi foarte ridicat, pentru apă caldă şi căldură, pentru sănătate – avem 19 spitale în administrare, 100 de milioane de euro doar în acest an achitate -, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic, pentru dezvoltarea sistemului educativ, pentru supralărgirea unor bulevarde, managementul traficului, infrastructura”, a mai afirmat Firea.

Bugetul Capitalei

Din bugetul Primăriei generale a Capitalei, 35% reprezintă investiţiile, 25% reprezintă subvenţiile pentru transportul public în comun şi pentru agentul termic – apa caldă şi căldura, 10% mari proiecte, 30% educaţie, investiţii în educaţie, mediu, siguranţă publică, protecţie socială, cultură etc.

„Avem o populaţie oficială în Bucureşti declarată de 2.100.000 de locuitori, dar în realitate suntem peste 3 milioane şi jumătate de locuitori, este o aglomerare urbană, una dintre cele mai mari din Europa. Acestea sunt sectoarele Capitalei, imaginaţi-vă transformarea aşa cum doreşte domnul Dragnea a celor şase sectoare în unităţi administrativ-teritoriale, luându-se din bugetul şi atribuţiile Primăriei Capitalei. Ce ar însemna? Va avea fiecare sector în parte o instituţie care va face transportul în interiorul acelui sector? Vom avea pentru Sectorul 1 câteva autobuze şi tramvaie, pentru Sectorul 2 câteva autobuze şi tramvaie şi aşa mai departe? Ce vom face cu reţeaua de termoficare? Va veni domnul Dragnea să taie reţelele de termoficare, să taie conductele şi să spună: voi, de la Sectorul 5, aveţi aceste conducte, de la Sectorul 4 celelalte”, a mai spus Firea. 

În accepțiunea ei, sunt servicii publice integrate care nu se pot desprinde şi doar o minte care nu mai are de mult legătură cu realitatea poate să gândească de asemenea manieră, încât să desprindă un oraş, prevăzut în Constituţie şi organizat cu şase subdiviziuni administrative, în şase minioraşe.

„Încă o dată, oricum soluţia este la cetăţeni. Cetăţenii trebuie să spună dacă sunt de acord cu domnul Dragnea, să împartă municipiul Bucureşti în şase orăşele mai mici, în care fiecare… modelul Beirutului. Noi în loc să mergem cu faţa către democraţii, către Statele Unite, către Europa, noi mergem către Beirut, dar acolo a fost un război… O fi şi la noi război şi nu ne-am dat seama?”, a mai declarat Firea.

Dragnea vrea ruperea Capitalei

„Am mare încredere că reprezentanţii Guvernului României nu vor adopta ordonanţa anunţată de domnul Dragnea la întâlnirea cu domnii primari de sectoare, prin care doreşte ruperea Capitalei, desfiinţarea Capitalei, prin determinarea ca subunităţile, subdiviziunile administrativ-teritoriale şi anume sectoarele să capete rol de unități administrative teritoriale adică oraşe, rupând bugetul Capitalei şi rupând patrimoniul, că aici este foarte important, şi despărţindu-i pe oameni. Păi înseamnă că dacă domnul Dragnea vrea, la următoarea şedinţă de Guvern va da o ordonanţă de urgenţă prin care Clujul va fi despărţit în 3-4 oraşe, Aradul va fi despărţit la fel în 4-5 cartiere, din cartiere le transformăm în oraşe, Constanţa de asemenea, din 2-3 cartiere Constanţa se va transforma în două-trei oraşe, Iaşiul – la Iaşi chiar e plauzibil că îl iubeşte mult pe domnul primar de acolo, să transforme municipiul Iaşi în trei-patru orăşele, Braşovul la fel”, a mai spus Firea.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate