sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiCum ajută politicienii cazul de la Caracal: fac audieri inutile în comisii

Cum ajută politicienii cazul de la Caracal: fac audieri inutile în comisii

Politicienii care vor să adune cât mai mult capital de imagine de pe tragedia de la Caracal, încearcă acum să pară interesați de incidente și anunță că vor face audieri. Din păcate acestea sunt inutile, târzii și pa banii noștri.

Astfel că, deputatul Dorel Căprar, preşedintele Comisiei pentru apărare, anunţă că, în urma evenimentelor de la Caracal, s-a decis convocarea unei şedinţe a comisiei, unde urmează să fie chemaţi pentru audieri ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, precum şi şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), Ionel-Sorinel Vasilca. 

Audieri inutile de dragul imaginii 

De asemenea, urmează să fie convocaţi şi actualul şi fostul inspector general ai Poliţiei Române, Florian Dragnea şi, respectiv, Ioan Buda, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), Mihai-Cristian Mărculescu. 

„Având în vedere evenimentele recente de la Caracal, precum şi numeroasele semnalări din mass-media referitoare la modul deficitar de exercitare a atribuţiilor de serviciu de către personalul Ministerului Afacerilor Interne şi al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pentru analizarea situaţiei şi în exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17,00, este convocată o şedinţă a Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor. Urmează să fie convocaţi Ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, inspectorul general interimar şi fostul inspector general ai Poliţiei Române, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă””, a anunţat Căprar (PSD), pe Facebook. 

Gheorghe Dincă se consideră nevinovat 

Potrivit avocatului inculpatului, Alexandru Bogdan, până în acest moment nu există probe pentru ca Dincă să fie acuzat de comiterea infracţiunii de crimă, iar în faţa anchetatorilor inculpatul a descris ce a făcut în perioada în care este bănuit că ar fi comis faptele. Decizia Tribunalului Dolj a fost contestată de Gheorghe Dincă. 

Cazul din Caracal a stârnit foarte multă emoție pe toate rețelele de socializare, dar și în mass-media, după ce s-a aflat că poliția a reacționat de abia la 19 ore, după ce, ca prin minune, fata dispărută a reușit să suna la 112, nu o dată, ci de 3 ori. În ciuda eforturilor ei supraomenești, autoritățile și-au dovedit fatal inutilitatea, astfel că, tânăra este considerată moartă în acest moment. Mai mult, la casa lui Gheprghe Dincă s-au găsit rămășițe care se consideră a fi umane, dar acest lucru încă nu este sigur. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate