sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda Zilei(AUDIO) Cum turna Vlad Cosma să își scape familia de pușcărie

(AUDIO) Cum turna Vlad Cosma să își scape familia de pușcărie

Fostul deputat de Prahova, Vlad Cosma, a fost înregistrat de procurorul Mircea Negulescu, zis „Portocală” într-una dintre multele lor discuții.

Membrul cunoscutei familii Cosma, din care mai fac parte și deputatul Andreea Cosma și Mircea Cosma (tătăl lor), încerca să își scape familia și pe el, din mai multe dosare în care erau cercetați, așa că a turnat cât a putut, ba chiar s-a și oferit să ajute la și în dosarele lui Sebastian Ghiță.

Mai jos aveți una dintre înregistrările audio pe care jurnaliștii de investigații de la RISE Project le-au obținut:

În aceste înregistrări se văd clar relațiile dintre fiul baronului PSD, Mircea Cosma, și procurorii de la DNA Ploiești, inculpați acum, la rândul lor, pentru abuz.

Înregistrarea de mai sus este făcută în 19 decembrie 2016, când deputatul PSD a mers la DNA Ploiești pentru a „da pe goarnă” noutățile aflate despre Sebastian Ghiță. Ciudat este că, tot în această zi, Sebastian Ghiță fugea din țară pentru că tocmai rămăsese fără imunitate parlamentară și se temea că va ajunge după gratii, în condițiile în care avea „în spate” 5 dosare.

Pe atunci, procurorul Mircea Negulescu dezvolta o relație amoroasă cu Andreea Cosma, sora lui Vlad, inculpată și ea în anumite dosare, potrivit RISE Project

Vlad Cosma avertiza despre Jihadul mediatic al lui Ghiță

Pe 31 ianuarie 2017, într-o discuție tot cu procurorul Negulescu, la o lună de la fuga lui Ghiță, Vlad Cosma ajungea DNA cu scopul de a-i ajuta pe anchetatori să-l găsească pe Ghiță.

Potrivit celor de la RISE Project, Vlad Cosma livrase procurorilor două ore de negocieri tensionate cu proprii colegi de partid, ocazie în care și-a înregistrat inclusiv propriul tată, pe baronul Cosma, povestind cum se împart funcțiile în stat și partid.

 

Mircea Negulescu a fost eliberat din funcție de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, chiar ieri, decretul privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Mircea Negulescu. În prezent, acesta este în prezent suspendat din funcţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina – ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare constând în excluderea din magistratură. 

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis excluderea din magistratură a procurorului Mircea Negulescu, pe 8 aprilie, pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare. 

Instanţa supremă a menţinut o decizie a Secţiei pentru procurori a CSM din ianuarie 2018, prin care s-a admis acţiunea Inspecţiei Judiciare şi s-a dispus excluderea lui Negulescu din magistratură pentru săvârşirea a cinci abateri disciplinare. 

„Admite recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Încheierii din 17 ianuarie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în dosarul nr. 3/P/2017. Casează, în parte, încheierea atacată şi respinge excepţia inadmisibilităţii probei cu înregistrarea şi transcrierea convorbirii telefonice din data de 15 decembrie 2016, purtată de către procurorul Negulescu Mircea cu numita Vlad Elena Simona. Admite proba respectivă. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate. Respinge recursul declarat de Inspecţia Judiciară împotriva Hotărârii nr. 2P din 30 ianuarie 2018, pronunţată de Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr. 3/P/2017, ca nefondat. Admite recursul declarat de Negulescu Mircea împotriva aceleiaşi hotărâri. Casează, în parte, hotărârea atacată, în sensul că respinge acţiunile disciplinare conexe formulate de Inspecţia Judiciară împotriva procurorului Negulescu Mircea, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b) şi lit. i) teza întâi din Legea nr. 303/2004. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii atacate privind respingerea excepţiilor; admiterea, în parte, a acţiunilor disciplinare conexe şi aplicarea sancţiunii disciplinare constând în ‘excluderea din magistratură’, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) (2 abateri disciplinare) şi lit. l) din Legea nr. 303/2004; respingerea acţiunilor disciplinare conexe pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. j) şi l) din aceeaşi lege. Definitivă”, se arată în decizia instanţei. 

Fosta iubire a lui Negulescu, Andreea Cosma, se bucură de decizia lui Iohannis

Decizia preşedintelui Klaus Iohannis de eliberare a lui Mircea Negulescu din funcţia de procuror este un gest corect, mult aşteptat, a declarat, ieri, Andreea Cosma. 

„Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis mi-a câştigat admiraţia. Prin semnarea decretului privind eliberarea din funcţia de procuror a lui Mircea Negulescu – în prezent suspendat din funcţie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina – ca urmare a aplicării sancţiunii disciplinare, constând în excluderea din magistratură, preşedintele României a dat dovada de corectitudine şi, de ce nu, de curaj. Spun asta pentru că, aşa cum am observat cu toţii, curajul este una dintre cele mai rar întâlnite calităţi ale celor care pot şi trebuie să înfrunte un sistem corupt din temelii”, a afirmat Andreea Cosma. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate