marți, aprilie 23, 2024
AcasăAgenda ZileiAutostrada Comarnic - Braşov va fi făcută din fonduri guvernamentale

Autostrada Comarnic – Braşov va fi făcută din fonduri guvernamentale

Autostrada Comarnic – Braşov va fi făcută din fonduri guvernamentale, a decis premierul Viorica Dăncilă care motivează decizia prin faptul că vrea să înceapă lucrările cât mai repede. Astfel aceasta a fost scoasă din schema de finanțare în formulă de parteneriat public-privat

Dăncilă a menţionat că pentru construcţia acestei autostrăzi în parteneriat public-privat a fost primită o solicitare din partea unei companii chinezo-turce. 

„Autostrada Comarnic – Braşov este în parteneriat public-privat, am avut solicitare din partea unei societăţi chinezo-turce, eu am hotărât, împreună cu colegii mei, să scoatem din parteneriat public-privat, iar în prima şedinţă de CSAT această autostradă să devină de importanţă naţională sau de infrastructură critică, astfel încât să putem să putem să demarăm cât mai repede lucrările pentru această autostradă. Pentru că procedurile sunt, ştiţi foarte bine, birocraţia este destul de mare, procedurile sunt complicate, la noi s-a format această instituţie a contestaţiilor şi pentru a trece de toate aceste obstacole cred că soluţia este ca această autostradă să devină de importanţă naţională, astfel încât să începem construcţia cât mai repede, din fonduri guvernamentale”, a spus Viorica Dăncilă.  

Premierul a arătat că va face o evaluare a proiectului autostrăzii după momentului votului din CSAT. 

În luna august 2018, premierul Viorica Dăncilă a declarat că autostrada Comarnic – Brașov va fi atribuită până la finalul anului unui partener privat și va costa 1,36 miliarde de euro, urmând a fi executată în maximum 4 ani, cu termen de începere 2019.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate