marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAgenda ZileiAvem buget care cosmetizează problemele reale ale României

Avem buget care cosmetizează problemele reale ale României

După un travaliu de luni întregi în care PSD a încercat să „nască” prin concepție imaculată un buget, iată că-l avem în sfârșit, numai că acesta este un buget care cosmetizează problemele reale ale României. 

„Liviu Dragnea, care se erijează în primul ministru al României, a lăsat pe ultimul loc proiectul Bugetului de stat pentru anul 2019, prezentat, într-un dispreţ total faţă de români şi de priorităţile ţării, abia în luna februarie, situaţie fără precedent în ţara noastră sau în vreo altă ţară europeană”, spune deputatul neafiliat Oana Vlăducă.

Efectele acestei nepăsări se văd şi în situaţia gravă din teritoriu. Comunităţile locale se tem că vor intra curând într-un blocaj financiar fără soluţii de ieşire, primarii fac calcule peste calcule, în condiţiile în care sunt forţaţi să preia cheltuielile legate de asistenţa socială şi se tem pe bună dreptate că nu vor mai avea bani pentru întreţinerea drumurilor, pentru reparaţiile curente din şcoli sau pentru alte priorităţi.
Investiţiile s-au transformat dintr-un angajament ferm, făcut în faţa românilor, într-un vis care nu mai şanse să devină realitate.
Întârzierea cu care este prezentat proiectul Bugetului de stat ridică numeroase semne de întrebare, care sunt tot atâtea motive de nelinişte, cu privire la situaţia financiară reală a ţării.Pe tot parcursul anului trecut, Liviu Dragnea şi reprezentanţii guvernului au minţit că nu sunt probleme cu banii publici, în ciuda avertismentelor venite de la specialişti în finanţe, din ţară şi din străinătate. Puşi în faţa realităţii, cei care conduc destinele ţării au încercat să tragă de timp pentru a încerca să cosmetizeze şi să peticească bugetul, după caz, doar-doar vor ieşi calculele şi vor putea să-i mintă pe români, mai ales că am intrat în an electoral”, a mai spus Vlăducă.
În încercarea de a mai scoate ceva bani, au dat în perioada Sărbătorilor celebra Ordonanţă 114/2018, ale cărei efecte nefaste sunt resimţite din plin, de fiecare român în parte la plata facturilor care au explodat. Iar acestea nu sunt nici pe departe singurele rezultate „notabile”.
Prin ordonanţa respectivă, cei care confundă România cu moşia proprie au reuşit, printre altele, sa bage in colaps Companiile Energetice Oltenia si Hunedoara. L-au dat afara pe şeful ANAF, au amânat rambursarea TVA şi plata datoriilor la constructori, dar tot n-au reuşit să facă rost de bani.
Într-o încercare disperată de a salva măcar aparenţele, Liviu Dragnea, proaspăt întors din concediu, s-a gândit că n-ar fi rău să încerce să păcălească din nou şi printr-o postare pe Facebook ne anunţa triumfător că „viitorul sună bine”.
„Fără buget, în acel moment şi cu moneda naţională prăbuşită, cu un mediu de afaceri timorat de măsurile luate, cu românii apăsaţi de grijile traiului zilnic şi fără perspectiva unor investiţii care să aducă bunăstare, acel mesaj este, domnule Dragnea, o perfectă, dar inutilă, mostră de cinism.Nu încercaţi să le spuneţi românilor simpli, de care v-aţi rupt demult, că PIB-ul a crescut spectaculos, ca în poveşti, că fondurile venite de la UE ating record după record, că deficitul bugetar, surprins de competenţa dumneavoastră, s-a micşorat, pentru că ei ştiu că minţiţi şi efectele acestor minciuni se vor întoarce ca un bumerang şi veţi afla că minciunile nu pot fi înghiţite nici măcar cu Vitamina D”, a afirmat deputatul neafiliat.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate