luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiInițiativa „Fără penali”, scoate „penalul” din primarii vasluieni

Inițiativa „Fără penali”, scoate „penalul” din primarii vasluieni

Cei care au semnat pentru inițiativa „Fără penali în Funcții Publice” s-au lovit de tentativa primarilor de a intimida, încercări întâlnite în judeţul Vaslui şi multe alte judeţe.

„Aş vrea să vorbesc astăzi de presiunile, ameninţările şi intimidările făcute asupra celor din mediul rural în principal, care au semnat iniţiativa de modificare a Constituţiei numită ”Fără penali în funcţii publice” sau iniţiativa legislativă ”Oameni noi”. Sub pretextul că verifică veridicitatea semnăturilor, cetăţenilor le este trimisă poliţia acasă. De faţă cu noi, cei care merg să depună spre validare dosarele la primării, primarii le aduc injurii cetăţenilor care au semnat sau îi ameninţă cu represalii”, a declarat deputatul USR Mihai Botez.

Potrivit lui, acei cetăţeni în serviciul cărora se află primarii, ştiu că sunt cetăţeni liberi, într-un stat ce are conducători cu apucături dictatoriale ce-i drept.

„Nu trebuie să-i învăţaţi dumneavoastră ce-i bine şi ce-i rău. Oamenii pot face bine distincţia şi trebuie lăsaţi să se exprime. Ar trebui să vă preocupe siguranţa lor, şi de aceea aveţi poliţia locală, să asiguraţi ordinea publică a localităţii. Ar trebui să vă asiguraţi că au acces la servicii publice de calitate, dar şi că sunt reprezentaţi la vârful comunităţii lor de un om responsabil, onest şi respectabil.” a declarat deputatul Mihai Botez.

Acesta spune că, este inadmisibil acest comportament în democraţie, iar cei care au aceste apucături dictatoriale, sper să fiţi drastic sancţionaţi de electorat sau să înţelegeţi că sunteţi în serviciul cetăţenilor şi să vă comportaţi ca atare şi să schimbaţi ceva.

„Mergeţi la vot şi alegeţi oameni oneşti, deschişi la dialog şi care înţeleg şi aplică principiile democratice.Domnilor primari, renunţaţi la apucăturile dictatoriale, reveniţi-vă în fire şi înţelegeţi-vă menirea. Aceste iniţiative nu sunt împotriva dumneavoastră ci sunt aşteptări legitime ale cetăţenilor de la societatea noastră, o societate democratică, liberă şi prosperă. Pentru că am fost acuzaţi că semnăturile campaniei „Fără penali în funcţii publice” nu au fost strânse corect, îi rog pe toţi semnatarii să intre pe site-ul amsemnat.farapenali.ro şi să-şi reafirme semnătura, iar dacă sunteţi ameninţaţi sau intimidaţi de către autorităţi, vă rog să mă contactaţi pe mine sau colegii mei parlamentari din celelalte judeţe din ţară.Să avem încredere că putem trăi demni, liberi şi prosperi în ţara noastră!” a conchis deputatul Mihai Botez.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate