marți, septembrie 26, 2023
AcasăAgenda ZileiAvertizorul de gunoi: Pozezi, reclami și câștigi!

Avertizorul de gunoi: Pozezi, reclami și câștigi!

Secţia de Drumuri Naţionale Galaţi oferă recompense câte 100 de lei pentru fiecare fotografie sau filmare care surprinde persoane aruncând gunoaie pe drumurile naţionale din judeţul Galaţi, anunță Pro FM Lider FM, pe pagina de Facebook.

”Pentru a primi banii, fotografiile sau filmările trebuie să surprindă oamenii și numerele de înmatriculare (clare) ale autovehiculelor acestora, în timp ce aruncă deșeuri menajere, saci de gunoi, moluz, etc, în parcările de pe drumurile naționale din județul Galați”, afirmă sursa citată.

Fotografiile sau filmările se pot trimite prin Whatsapp la numărul de telefon: 0746099479.

Recent, primăria Soveja a făcut un anunț similar, recompensa oferită pentru aceleași informații foto sau video fiind de 150 de lei.

„Acțiunile de igienizare, ajutorul dat, dar și apelurile la curățenie nu au fost luate în serios de toți locuitorii. Astfel că măsuri mai puțin ortodoxe se impun pentru aducerea la același numitor a celor care aruncă în continuare gunoaie pe albiile râurilor, în poieni sau în spatele grădinilor. Începând de astăzi, 20 mai, Primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară a oamenilor sau numerele de înmatriculare ale mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice”, a anunțat Primăria Soveja.

Mai nou, amenda pentru cei care sunt prinși că aruncă gunoiul pe domeniul public ajunge chiar și la 30.000 de lei. Pentru persoanele fizice, amenda pentru aruncatul gonoiului pe domeniul public este cuprinsă între 2.000 şi 6.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 20.000 şi 100.000 de lei. Pentru cei care transporta şi aruncă ilegal gunoiul, amenda este între 15.000 şi 30.000 de lei şi maşina/utilajul de transport se confiscă.

Dan Badea
Jurnalist de investigații din 1990, licențiat în matematică. Instituții mass media pentru care am lucrat în ultimii 30 de ani: Expres, Ultimul Cuvânt, Tele7 abc, Televiziunea Română, Evenimentul Zilei, Adevărul, Bilanț, Prezent, Interesul Public, Gardianul, Curentul. Autor al volumului ”Averea Președintelui. Conturile Ceaușescu” - Nemira, 1998.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate