sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiPetre Daea vrea bani pentru investiții la rectificarea bugetară

Petre Daea vrea bani pentru investiții la rectificarea bugetară

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, se aşteaptă să primească mai mulți bani pentru investiţii la rectificarea bugetară anunţată pentru finalul lunii iulie, a adeclarat acesta la conferința de prezentare a bilanțului pentru 2 ani și jumătate de activitate. 

Acesta spune că Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare sunt investiţii realizate chiar şi cu un an mai devreme iar constructorii trebuie plătiţi. 

„Tot timpul se fac reglaje şi este firesc să se facă reglajele acestea în execuţia bugetară, pentru că una este prognoza şi alta realizarea. Eu mă aştept la bani mai mulţi pentru investiţii, şi am discutat acest lucru, întrucât în Ministerul Agriculturii, la ANIF, toate lucrările de investiţii sunt avansate, unele dintre acestea cu un an de zile mai devreme realizate, motiv pentru care trebuie să aduc bani pentru a onora pe cei care au efectuat aceste lucrări pentru constructori. În rest mi-am făcut şi buget bun şi execuţie bună vom avea”, a declarat Petre Daea. 

Potrivit ministrului Agriculturii, sistemul de irigaţii este prioritatea numărul unu din punct de vedere investiţional în Ministerul Agriculturii. 

„Avem la ora actuală aproape 200 kilometri de canal betonat, de canale care duc apa, sunt impermeabilizate. Avem 48 de şantiere unde am înlocuit staţiile de pompare din dărâmături, nu puteai practic să intri acolo. Acum staţiile parcă arată ca pensiunile, locuri curate, automatizate, cu reducere de curent, cu oameni în vârstă care au construit sistemele de irigaţii şi au revenit la locurile respective. Sistemul de irigaţii este prioritatea numărul 1 din punct de vedere investiţional în Ministerul Agriculturii. Am abordat toate judeţele şi există o hartă unde sunt sisteme unde se lucrează pur şi simplu şi unde se va lucra. Sunt sisteme care au fost abandonate de 30 şi ceva de ani de zile şi acum merge apa şi se irigă. Dacă acestea sunt laude, mă bucur că ele se găsesc în teren şi dacă se găsesc în teren, mă bucur că le avem noi ca români şi dacă le avem noi ca români, o să vedeţi şi ce producţii vom avea şi cum putem să le justificăm, în condiţiile în care muncim zi de zi şi facem ceea ce trebuie”, a spus Petre Daea. 

Propunerea de rectificare bugetară va intra în Guvern pe 31 iulie, anunța recent ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici.

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate