marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAdministrație publicăBanii României se dezbat azi, în doar câteva ore

Banii României se dezbat azi, în doar câteva ore

Banii României se dezbat azi, în doar câteva ore, în condițiile în care birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca, începând cu ora 14,00, plenul reunit al Parlamentului să reexamineze proiectul bugetului de stat pe anul în curs.

Decizia vine după ce preşedintele Iohannis a retrimis spre reanalizare bugetul pe 2019

„Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire Legea bugetului pe anul 2019. Mesajul este simplu: faceţi un buget sănătos pentru România! Parlamentul are ocazia, dar în primul rând responsabilitatea să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, în urmă cu o săptămână.

Dincolo de aspectele de constituţionalitate, bugetul rămâne unul bazat pe cifre false, pe bani pe care Guvernul în realitate nu îi are, croit greşit împotriva tuturor obiectivelor majore ale românilor.

Banii României se dezbat azi, în doar câteva ore 

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului a stabilit ca, începând cu ora 10,00, Comisiile reunite de buget-finanţe să reanalizeze proiectul pentru întocmirea unui raport, care va fi supus votului plenului reunit. 

În bugetul pe 2019, alocarea resurselor bugetare este fundamentată pe o prognoză nerealistă, afectează funcţionarea unor instituţii publice cu rol esenţial, dar şi dezvoltarea comunităţilor locale şi realizarea unor investiţii strategice. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că bugetul a fost elaborat „foarte bine” şi nu poate fi modificat din cauza „mofturilor unui om care, întâmplător, este preşedintele României”.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate