miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAdministrație publicăAproape 60.000 de bilete de tratament balnear, asigurate de Guvern

Aproape 60.000 de bilete de tratament balnear, asigurate de Guvern

Aproape 60.000 de bilete de tratament balnear poate asigura Guvernul în anul 2019, după ce Executivul a stabilit acest lucru în ședința de astăzi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. 

„La propunerea Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, Guvernul a stabilit numărul de bilete de tratament balnear pe care le poate asigura în anul 2019, prin sistemul administrat de Casa Naţională de Pensii Publice. Numărul biletelor pentru acest an este de aproximativ 60.000, mai exact 59.622 de locuri la tratament balnear. Guvernul a stabilit şi suma necesară prin proiectul legii privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2019, este vorba despre suma de 335.813.000 de lei”, a precizat Barbu, la finalul şedinţei Cabinetului Dăncilă. 

Potrivit lui, cel mult 15% din numărul total al biletelor vor fi acordate gratuit beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum şi persoanelor beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

Înante de anunț, și Viorică Dăncilă venise cu un anunț asemănător. „Adoptăm hotărârea de Guvern prin care pensionarii vor beneficia şi în acest an de aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear, care se vor acorda prin casele judeţene de pensii publice”, a explicat Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate