marți, iunie 28, 2022
AcasăAdministrație publicăBugetul pe anul 2019 este bugetul „ruşinii naţionale”

Bugetul pe anul 2019 este bugetul „ruşinii naţionale”

Bugetul pe anul 2019 este construit pe un scenariu ireal, fără garanţii privind punerea în aplicare, fapt confirmat de instituţiile europene şi de alte instituţii internaţionale, este de părere deputatul Vasile Gudu.

Este un buget care pune în discuţie respectarea tratatelor internaţionale la care România este parte, dar, din nefericire, şi a legislaţiei în domeniu.

Legea bugetului de stat încalcă Tratatul European privind respectarea ţintei de deficit bugetar structural de cel mult 1% din PIB, ratificat de România şi care, potrivit Constituţiei, este obligatoriu să fie aplicat. Bugetul PSD-ALDE este un buget prin care nu se clădeşte nimic. Niciun spital regional şi niciun tronson de autostradă. Bugetul pentru acest an, un buget mincinos prezentat de PSD abia în acest an şi votat de majoritatea pesedistă, a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unui grup restrâns”, a declarat deputatul Vasile Gudu.

Potrivit lui, PSD urmăreşte o agendă care nu are legătură nici cu economia, nici cu situaţia românilor şi nici cu dezvoltarea reală a ţării.În timp ce bugetul prevede o creştere enormă a sumelor alocate partidelor, sume de care, bineînţeles, PSD beneficiază cel mai mult, ni se spune cu cinism, de către PSD, că nu se găsesc bani pentru a mări la timp alocaţiile copiilor.

Guvernul este disperat să facă rost de bani şi inventează măsuri care sfidează nu numai logica economică, ci şi bunul simţ. Parlamentul are ocazia, dar, în primul rând, responsabilitatea, să facă rapid corecţiile necesare, astfel încât bugetul chiar să fie unul pentru dezvoltarea României. 

Partidul Naţional Liberal a salutat decizia Preşedintelui de a retrimite Parlamentului Legea bugetului de stat pe anul 2019. „Este o decizie indispensabilă pentru a reaşeza bugetul pe cifre adevărate având drept bază indicatori economici reali, pentru ca acesta să ofere fiecărui român garanţia faptului că bugetul este un instrument al dezvoltării României şi nu un vehicul care să ducă la stagnare sau la prăbuşire economică”, a conchis deputatul liberal.
Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate