luni, octombrie 18, 2021
AcasăAgenda ZileiBăsescu: Instabilitatea guvernamentală nu face bine, mai ales că este generată de...

Băsescu: Instabilitatea guvernamentală nu face bine, mai ales că este generată de interese personale

Instabilitatea guvernamentală nu face bine, mai ales că este genrată de interese personale sau cel mult interese de partid, este de părere fostul președinte, Traian Băsescu. 

Potrivit lui, în ultimii ani, ţara trece printr-o experienţă unică, şi anume, cei care instalează guverne sunt tot cei care dau jos guvernele României, ca şi cum căderea guvernelor ar fi un soi de vitamină pe care o înghite economia pentru a creşte.

„Nu există nicio ţară în lumea asta căreia să îi facă bine instabilitatea guvernamentală, mai ales când este generată de ambiţii şi interese personale sau cel mult de interese de partid, dar nu de interesul naţional. Suntem într-o ţară în care guvernul este căzut, justiţia este în grevă nedeclarată, iar parlamentul are majorităţi cu geometrie variabilă în funcţie de tain. Nu ştie nimeni care e de fapt majoritatea”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, în momentul de faţă toate cele trei puteri ale statului sunt în stare de nefuncţionare.

„Rar poţi să vezi o asemenea degringoladă în funcţionarea unui stat, mai ales că lipseşte pârghia constituţională a chemării poporului la urne pentru resetarea ierarhiilor politice din Parlament. În plus, urmare a victoriei la scor de astăzi din Parlament, socialiştii au primit o nesperată gură de oxigen şi teoretic au redevenit eligibili pentru conducerea unei majorităţi. Mai rău nu se poate!”, conchide Băsescu.

Instabilitatea guvernamentală dată de moțiunea de cenzură 

În momentul de față, România trece din nou printr-o criză politică și asta din cauza faptului că politicienii au votat ieri moțiunea de cenzură prin care guvernul Orban a căzut. Acum, cabinetul liberal are puteri limitate fără a putea lua decizii, doar unele de urgență dacă va fi cazul. 

Ieri, moțiunea de cenzură înaintată de PSD și susținută de Pro România a trecut cu 261 de voturi „pentru” și 139 de voturi „contra”. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate