sâmbătă, ianuarie 22, 2022
AcasăAgenda ZileiBăsescu: Iohannis este singurul candidat viabil la prezidențiale

Băsescu: Iohannis este singurul candidat viabil la prezidențiale

Preşedintele Klaus Iohannis este singurul candidat viabil la alegerile prezidenţiale, iar în al doilea tur de scrutin va fi votat și de fostul președinte, a recunoscut Traian Băsescu.  

„Klaus Iohannis are șanse pentru că nu are niciun contracandidat viabil, deocamdată. Discutăm situaţia la zi. Deşi un candidat la prezidenţiale nu se face peste noapte. Dragnea nu are nicio şansă, Tăriceanu nu are nicio şansă, Cioloş nu are nicio şansă, cine să mai fie? Ponta n-are, el e făcut să nu aibă noroc în viaţă, la alegeri. Nu-ţi ajunge niciun partid, nu-ţi este suficient în România ca să câştigi alegerile. Îţi trebuie ceva peste partid. Şi alea nu le iei decât dacă eşti ceva, dacă reprezinţi ceva şi pentru alţii decât pentru cei din partid. Cei din partid în mod loial te votează, deşi cred că Dragnea nu-şi ia nici voturile din partid în momentul de faţă, adică de la electoratul din partid, i-a păcălit. Nu văd decât o soluţie în momentul de faţă, deci avem Klaus Iohannis”, a mai afirmat Băsescu, la România Tv. 

Potrivit lui, actualul președinte reprezintă un soi de opoziţie la majoritatea formată din PSD şi ALDE. 

„Faţă de ce este acum, categoric este singura şansă, pentru că de bine, de rău, mai ţine un echilibru, cum se pricepe el, mai întârzie să le facă numirile, mai trimite la CCR, este un soi de opoziţie la tăvălugul ăsta care înseamnă PSD cu ALDE. Pe de altă parte, n-aş vrea să se înţeleagă greşit, PMP va avea, în primul tur, candidat, nu pe mine, că nu mai pot, dar în turul doi categoric că-l voi susţine pe Iohannis. Dar cu cine să mă aliez, cu Crin Antonescu, partener de şefie la USL, cu Ponta, alt partener de la USL, cu Dragnea, cu cine, cu Cioloş? Cert este că între partidul lui Dragnea, între alianţa PSD – ALDE şi preşedinte, nu poţi să nu observi că preşedintele este o soluţie. În turul doi voi vota cu Iohannis, cum am făcut-o şi la alegerile trecute”, a mai afirmat Traian Băsescu.   

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate