luni, noiembrie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiBătălia pentru guvernare: toată lumea dă în toată lumea

Bătălia pentru guvernare: toată lumea dă în toată lumea

În bătălia pentru guvernare, toată lumea dă în toată lumea, indiferent de partidul politic, iar cei care pierd cel mai mult sunt chiar românii de rând pentru că tot acest circ politic afectează foarte mult mediu economic. 

Potrivit lui Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), mediul de afaceri este afectat în special de lipsa de perspectivă, iar faptul că se schimbă miniştrii este deja un fapt aproape banal. 

„Mediul de afaceri este afectat mai ales de lipsa de perspectivă, faptul că nu vezi stabilitate şi predictibilitate, faptul că nu vezi direcţii stabile în ceea ce înseamnă dezvoltare economică şi socială. De aici apare instabilitatea. Faptul că se schimbă miniştrii este deja un fapt aproape banal. Calitatea de ministru s-a dus în derizoriu în ultima perioadă. Din câte ştiu din mass-media, au fost peste 70 de miniştri în ultimii doi ani şi jumătate. Există şi o glumă în societate care spune că fiecărui român la un moment dat îi vine rândul în a deveni ministru, numai că trebuie să-şi aştepte rândul”, a spus Florin Jianu.

Bătălia pentru guvernare: Iohannis respinge toți ministrii propuși de PSD 

„Nu accept nicio propunere de remaniere din partea acestui Guvern, nu doar pentru că acest Guvern şi-a schimbat componenţa politică, ci pentru că propunerile sunt pur şi simplu inacceptabile. Resping în integralitate remanierea propusă de premier. Actualul guvern are nevoie de o nouă confirmare în Parlament, printr-o procedură pe care le solicit să o declanşeze. Dacă noua confirguraţie a Guvernului va trece în Parlament, eu le spun celor de la guvernare că voi rămîne ferm pe poziţia mea de apărător al valorilor democratice, al statului de drept. Nu voi permite PSD să-şi bată joc de România şi de români. Dacă noua configuraţie a Guverunlui nu va fi aprobată, îi asigur pe români că există soluţii corecte, democratice şi constituţionale pentru ca România să nu intre într-o criză profundă”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Teodorovici visează guvernare 

Eugen Teodorovici, preşedintele executiv al PSD, este de părere că social-democraţii să guverneze, nu să stea la guvernare. 

„Renunţarea, în general, echivalează cu acceptarea neputinţei, dar este o opţiune individuală. Însă renunţarea la o demnitate publică obţinută în baza unui vot de încredere echivalează cu un act de laşitate. Nu poţi renunţa la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin. Guvernarea nu este un simplu act de prezenţă sau de complezenţă. Este pricepere, voinţă şi stăruinţă şi, mai ales, asumare. De aceea, voi insista să guvernăm şi nu să stăm la guvernare”, a scris Teodorovici pe Facebook

Pe de altă parte, Cioloș se vede deja pregătit să intre la guvernare, dar nu oricum, ci numai dacă există o majoritate parlamentară care să susțină viitorul Guvern. Și asta pentru că, spune Cioloș, tehnocrații și-au învîțat lecția din 2016.

„Colegii de la USR au declarat public că vor susţine moţiunea de cenzură şi spunem lucrul acesta de aproape un an de zile că acest Guvern trebuie să plece acasă. (…) Acest lucru a fost dovedit şi la alegerile parlamentare, când oamenii s-au exprimat şi vizavi de ce se întâmplă în ţara asta. Deci suntem într-o situaţie în care legitimitatea acestei majorităţi scăzuse la cel mult o treime din susţinerea electoratului şi totuşi în Parlament au avut o majoritate care le-a permis să rămână la guvernare. Acum se pare ca miracolul se destramă, domnul Tăriceanu nu mai susţine Guvernul, pentru că nu-şi mai găseşte locul şi interesele acolo”, a afirmat Cioloş, la Digi 24

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate