marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiBeizadelele politicienilor din PSD, date afară din Guvern

Beizadelele politicienilor din PSD, date afară din Guvern

Beizadelele politicienilor din PSD au fost date afară din Guvern, după ce premierul desemnat Ludovic Orban a promis să începe „curățenia de toamnă a pilelor” din instituțiile publice. 

Astfel că primii de pe lista concediaților au fost Mihnea Năstase, fiul fostului premier Adrian Năstase, și Tudor Buzatu, fiul șefului PSD Vaslui.

Cei doi au demisionat din posturile ocupate la guvern, potrivit unor decizii de eliberare din funcție semnate de premierul Ludovic Orban și publicate în Monitorul Oficial.

Mihnea Năstase era consilier onorific al vicepremierului pentru implementarea parteneriatelor strategice, iar fiul lui Dumitru Buzatu era secretar de stat în cadrul aparatului de lucru al guvernului, potrivit G4Media.

Mihnea Năstase fusese numit consilier onorific în luna iunie. Acesta e cel de-al doilea job dat de PSD lui Mihnea Năstase, după ce în ultimii patru ani a fost consilier pentru delegația PSD în Parlamentul European.

Inițial, Mihnea Năstase (26 de ani) a fost consilier al fostului europarlamentar PSD Cătălin Ivan, după care a devenit consilier în delegația socialiștilor români de la Parlamentul European odată cu declanșarea conflictului dintre Ivan și Liviu Dragnea.

Mai mulţi secretari de stat şi consilieri au fost eliberaţi din funcţie, la cerere, de premierul Ludovic Orban.

Potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial, au fost eliberaţi din funcţie:

  • Cătălin Tutilescu şi Adrian Rîndunică – secretari de stat în Ministerul Muncii
  • Liana Andreea Negoiţă şi Tudor Buzatu – secretari de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului
  • Rozalia Dana Varga şi Florian Popa – consilieri de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. 

Ludovic Orban a declarat în nenumărate rânduri de când a preluat conducerea Executivului că va declara război „pilelor” pe care PSD și le-a adus în rândul instituțiilor de stat, în special în ministere, care acum sunt saturate de rude, prieteni și alte legături ale apropiaților PSD și care nu fac absolut nimic, ci doar căpușează.  

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate