sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiFuncția de comisar european naște război între USR și PNL

Funcția de comisar european naște război între USR și PNL

Funcția de comisar european naște război între USR și PNL, după că Adina Vălean a fost numită şi acceptată comisar european fără consultarea Parlamentului României. 

Potrivit deputatului USR, Iulian Bulai, parlamentarii USR au aşteptat să fie convocaţi pentru a discuta propunerea liberalilor.

„O bulină neagră pentru PNL. Aşteptam de dimineaţă să fim convocaţi deja pentru a fi consultaţi pe această propunere. Prima încălcare a acordului dintre USR şi PNL. Luna de miere nici nu începuse, şi iată prima palmă. Şi asta era poate cea mai soft solicitare din acord. Aţi început cu stângul, dragi colegi”, a scris pe Facebook vicepreşedintele USR, deputatul Iulian Bulai.

De asemenea, deputatul USR Cătălin Drulă a criticat nominalizarea de către Guvernul Orban a Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european fără consultarea partidelor politice şi fără audierea sa în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

„Înţeleg că Orban s-a şters pe pantofi cu acordul politic şi a trimis propunerea de comisar fără nicio consultare. Ba mai mult, este deja acceptată de Comisia Europeană. Înţeleg că promisiunile dlui. Orban şi cuvântul dat nu au o valoare prea mare. Înţeleg că legea valorează cât a valorat şi pentru Dăncilă. Legea 373/2013 prevede ca Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene”, a scris Drulă pe Facebook.

Potrivit lui Drulă, audierea trebuie făcută înainte de nominalizare.

„Altfel, ce sens are? Cel mult sensul pe care, omorând logica, se chinuiau acum câteva săptămâni domnii Iordache şi Ciolacu să-l dea. Acum şi PNL face acelaşi lucru. Luni, în Parlament, dl. Orban şi-a încheiat intervenţia prin a ne spune de la microfon: Aveţi încredere în mine. Încrederea începe cu respectarea cuvântului dat. Noi ni l-am respectat”, a adăugat el.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor în viitorul executiv comunitar.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate