joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiBNR: Raportul de fundamentare a trecerii la euro, fără damf de Vâlcov

BNR: Raportul de fundamentare a trecerii la euro, fără damf de Vâlcov

Nu există niciun damf de Vâlcov în raportul de fundamentare a trecerii la euro, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, într-un atac la consilierul premierului Viorica Dăncilă.

Potrivit guvernatorului, Darius Vâlcov nu vorbeşte în numele BNR. „În mod public declar, domnul consilier al primului ministru, Vâlcov, nu vorbeşte în numele Băncii Naţionale, nu poate vorbi în numele Băncii Naţionale şi deci solicit şi agenţiilor de presă străine să aibă în vedere această declaraţie. Dânsul, sincer să vă spun, nici nu ştiu în numele cui vorbeşte. Şi am să vă spun de ce sunt convins de aceasta. Eu am semnat în cursul acestei dimineţi declaraţia, sau proiectul declaraţiei, privind drumul de parcurs pentru ţara noastră, pentru România, spre Zona Euro, aderarea la Zona Euro. Declaraţia care este semnată şi va fi semnată şi de premierul României, de preşedintele Academiei, în calitatea dânşilor de copreşedinţi, de vicepremierul României şi guvernatorul Băncii Naţionale, în calitate de co-vicepreşedinţi se bazează pe două lucrări fundamentale”, a declarat Isărescu. 

Isărescu povestește că la ședințele în care se discuta trecerea la euro l-a văzut odată pe domnul Vâlcov, a trecut aşa pe acolo într-o viteză….

„Chiar Ministrul de Finanţe nu ştiu dacă a fost mai mult de două trei ori. Eu am fost aproape…Cunosc acest raport aproape din scoarţă în scoarţă. Este un raport solid, bine argumentat, bine fundamentat, şi în baza lui s-a făcut un program de trecere cu măsuri clare. În baza ambelor s-a făcut această declaraţie pe care am semnat-o azi-dimineaţă. Declar că personal, care sunt copreşedinte, că nu este nicio idee din cele promovate de domnul Vâlcov în toate aceste documente care sunt oficiale. Eu nu ştiu în numele cui vorbeşte. Premierul României a declarat în mod ferm că promovează acest program, acest plan de intrare în zona euro şi că Guvernul României este angajat pe această cărare”, a mai spus Isărescu.

Guvernatorul spune că a lucrat aproape direct cu Daniel Dăianu la raport, echipa era destul de mare, reprezentanţi din toată societatea românească şi că nu este nicio idee, a lui Vâlcov, în documentele respective. „Aş spune că nu este niciun damf de Vâlcov în documentul acesta, dar absolut nici unul”, a spus Isărescu. 

De asemenea, Isărescu a spus că l-a rugat pe economistul şef al BNR, Valentin Lazea, să caute 10 confuzii promovate de Darius Vâlcov şi să facă răspunsuri scurte. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate