marți, ianuarie 31, 2023
AcasăAgenda ZileiLeș: Programul de achiziţie a corvetelor este suspendat, dar Apărarea are buget...

Leș: Programul de achiziţie a corvetelor este suspendat, dar Apărarea are buget mare

Programul de achiziţie a corvetelor este suspendat şi se aşteaptă decizia instanţei, cu toate acestea, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, crede că, anul acesta, se poate ajunge la angajarea a până la 3,23% din PIB pentru apărare.

„Aspectele care au dus la un procent de 1,9 – 1,2% în 2018 şi 2017 ţin doar de achiziţiile care au fost amânate, achiziţii pornite care au fost amânate pe aspecte de legalitate şi procedurile aţi văzut cum merg la noi în România. Anul acesta putem să angajăm până la 3,23% dacă toate lucrurile vor merge normal şi toate programele de achiziţie pe care le-am început le vom închide. Anul 2019 nu ar trebui să ne creeze probleme din acest punct de vedere”, este de părere ministrul Apărării. 

Cu toate acestea, Leș a mai spus că programul de achiziţionare a corvetelor este suspendat şi se aşteaptă decizia instanţei. „În acest moment, este suspendată procedura pe aspecte care ţin de legalitate, atacarea acelei Hotărâri de Guvern care reglementează procedura – Hotărârea 48 din 2018. Vom vedea care va fi hotărârea instanţei şi vom vedea ce decizie vom lua. Pentru că dacă, de exemplu, o instanţă de judecată va anula acea Hotărâre de Guvern, vă daţi seama că toată procedura va fi afectată pentru că HG reglementează tocmai acest aspect – procedura de licitaţie”, a adăugat Gabriel Leş. 

Comisiile de apărare ale Parlamentului au avizat favorabil, luni, bugetul Ministerului Apărării Naţionale cu 17 voturi „pentru”, şapte „împotrivă” şi două abţineri. Potrivit proiectului de buget pe 2019 transmis Parlamentului de Guvern, bugetul propus pentru MApN este de 18.125.001.000 de lei, cu 6,57% mai mare faţă de cel de anul trecut. Nu a fost adoptat niciun amendament.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate