joi, octombrie 6, 2022
AcasăAdministrație publicăBoc vrea aqua park în Cluj, ca să nu-i mai fugă alegătorii...

Boc vrea aqua park în Cluj, ca să nu-i mai fugă alegătorii în Ungaria

Cluj-Napoca își face aqua park în valoare de peste 43 de milioane de euro, după ce consilierii locali au votat acest proiect. 

Proiectul care a fost dezbătut timp de aproape două ore, în condiţiile în care un grup de localnici, prezent în sala de şedinţe a primăriei, a contestat proiectul. Acesta a fost contastat pentru că, peste 30 de persoane care locuiesc în zona Gheorgheni, unde ar urma să se construiască parcul de agrement, dar şi câţiva activişti de mediu au cerut mutarea ansamblului într-un alt loc. 

Localnicii spun că distanţa dintre aqua park și blocurile de locuințe este relativ mică, de 150-200 de metri. După ce localnicii s-au plâns, expertul tehnic va trebui să găsească soluţii pentru mutarea toboganelor într-o altă zonă, precum şi pentru izolarea fonică a zonei acestora, care se presupune că va fi cea mai zgomotoasă. 

Viitorul aqua park va avea opt tobogane acvatice cu o capacitate de 2.000 de persoane pe oră. Cu toate acestea, piesa de rezostență va fi toboganul „King Cobra”, care va avea o înălţime de 17,5 metri şi o capacitate de 480 de utilizatori pe oră. 

O altă nemulțumire ține de faptul că, pentru acest aqua park va fi nevoie de construirea unei parcări cu o capacitate de peste o mie de maşini, care ar aglomera zona. 

Aqua parkul va avea o suprafaţă construită de aproape 21.000 de metri pătraţi, complexul de agrement urmând să aibă în zona exterioară bazine, spaţii verzi şi alei pietonale desfăşurate pe o suprafaţă de peste 100.000 de metri pătraţi. 

Boc își vrea alegătorii îmbăiați la ei acasă

Pe de altă parte, edilul Boc spune că un proiect de această anvergură este necesar, deoarece clujenii trebuie să meargă astăzi într-un judeţ învecinat sau chiar în Ungaria pentru a avea acces la un aqua park. 

„Viitorul aqua park va avea opt tobogane acvatice, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă şi o piscină pentru copii, acvariu de mari dimensiuni, locuri de odihnă cu şezlonguri sau hamace, restaurante şi terase. Valoarea estimată a investiţiei depăşeşte 190 de milioane de lei”, a spus primarul Emil Boc. 

Aqua parkul, care va avea o suprafaţă totală de 12 hectare, va fi amplasat pe un teren de 52 de hectare care va fi amenajat ca parc natural, cu spaţii verzi şi zone de agrement. 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate