duminică, martie 3, 2024
AcasăAdministrație publicăTaxe uriaşe şi de piedici birocratice, asta e România afacerilor

Taxe uriaşe şi de piedici birocratice, asta e România afacerilor

Orice român care ar vrea să demareze o afacere cinstită în România se loveşte din prima zi de taxe uriaşe şi de piedici birocratice, deşi niciuna dintre acestea nu au o explicaţie logică, a declarat deputatul PNL Claudiu Răcuci. 

Acesta a anunțat că va iniţia de urgenţă o propunere legislativă pentru diminuarea taxei pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol.

„Astăzi, cine vrea să facă o investiţie mică pe 1 ha de teren, trebuie să plătească până la 40.000 de lei numai taxa pentru scoaterea terenului din circuitul agricol. În cele mai multe părţi din ţară, această taxă este şi de 4 ori mai mare decât valoarea de achiziţie a terenului. Cetăţeanul cumpără terenul cu 10-20.000de lei şi dă statului 50-60.000 de lei pe taxe care nu au nicio justificare”, mai spune deputatul.
Alături de banii plătiţi pentru scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor aflate în extravilan, cetăţeanul mai trebuie să plătească o listă lungă de taxe şi impozite: aviz special de la Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, documentaţii peste documentaţii, extrase şi certificate, care mai înseamnă costuri suplimentare care se ridică la alte zeci de mii de lei.
„Prin proiectul meu taxa va scădea de la 4 lei/metrul pătrat la 0,4 lei/metru pătrat pentru terenurile din clasa I, cu scădere similară şi pentru celelalte categorii de terenuri, şi de la 2 lei/metrul pătrat la 0,2 lei/metrul pătrat pentru terenurile din categoria 5. De parcă nu ar fi suficient că în România abia se mai fac investiţii private, că abia mai avem capital autohton, Guvernul descurajează şi prin taxele aberant de mari, pe care le încasează, însă nu ştim la cele le utilizează, pentru că drumuri rapide nu avem, spitale noi nu avem, iar şcolile sunt la fel de vechi ca acum 30 de ani”, a mai spus deputatul

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate