sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAgenda ZileiBritanicii de peste 50 de ani vor putea primi, din toamnă, a...

Britanicii de peste 50 de ani vor putea primi, din toamnă, a treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus

Britanicii de peste 50 de ani vor primi, din toamnă, a treia doză de vaccin anti-COVID-19, în încercarea de eliminare totală, până la Crăciun, a riscului de infectare cu noul coronavirus – informează cotidianul The Times, citat de Reuters.

Sunt analizate deja două opțiuni sub supravegherea lui Chris Witty, directorul medical  (OCP) pentru Anglia.

Prima opțiune implică vaccinuri modificate în mod special pentru a combate noile variante ale virusului SARS-COV-2. Ce-a de-a doua opțiune constă în administrarea celei de-a treia doze a unuia dintre cele trei versiuni de vaccin deja utilizate: Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Oxford şi Moderna – susține sursa citată.

Potrivit ultimelor rapoarte guvernamentale publicate marți, peste 34,6 milioane de persoane din Marea Britanie au primit, până acum, cel puțin o doză de vaccin anti – COVID-19.

Marea Britanie, care are o populație de 67 milioane de locuitori, a semnat contracte de achiziție pentru 510 milioane de doze pentru opt vaccinuri diferite, dintre care unele se află în curs de dezvoltare.

De asemenea, Marea Britanie va cumpăra 60 de milioane de doze suplimentare de vaccin Pfizer-BioNTech, a anunţat săptămâna trecută ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în baza unui contract care va asigura țării un stoc de peste două ori mai mare cu acest vaccin până la începutul campaniei de rapel din toamna acestui an.

Marea Britanie, mai informează Reuters, a comandat în total 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer, unul dintre cele trei seruri anti-COVID-19 utilizate în această țară.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate