miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAgenda ZileiBugetele serviciilor secrete au fost tăiate peste cât era anticipat

Bugetele serviciilor secrete au fost tăiate peste cât era anticipat

Bugetele serviciilor secrete au fost tăiate și mai mult decât era anticipat, astfel că, și SRI și SIE au rămas fără o bună bucată din fonduri.

Potrivit unui amendament adoptat în Plenul Parlamentului bugetul Serviciului de Informaţii Externe se diminuează cu 30 de milioane de lei. Acest amendament fusese respins la nivelul comisiilor de specialitate, dar apoi a fost adoptat cu 204 voturi pentru şi 119 împotrivă.

„Se diminuează bugetul Serviciului de Informaţii Externe, Anexa 03/32, cu suma de 30 milioane lei, credite bugetare şi credite de angajament, de la capitolul 61.01 „Ordine publică şi siguranţă naţională”, din care 20 milioane lei de la titlul 10 „Cheltuieli de personal” şi 10 milioane lei de la titlul 20 „Bunuri şi servicii”. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului de Informaţii Externe”, prevede amendamentul

Și bugetul Serviciului Român de Informaţii se diminuează cu 295 de milioane de lei, de la titlul „Cheltuieli de personal”. Amendamentul a fost iniţiat de parlamentarii PSD şi a fost adoptat cu 213 de voturi pentru şi 115 împotrivă.

„Se diminuează bugetul Serviciului Român de Informaţii, Anexa 03/31, cu suma de 295 milioane de lei, credite bugetare şi credite de angajament, de la capitolul 61.01 Ordine publică şi siguranţă naţională, titlul 10 Cheltuieli de personal. În mod corespunzător se modifică celelalte anexe la bugetul Serviciului Român de Informaţii”, prevede amendamentul adoptat.

Șeful PMP, atac la Liviu Dragnea

„Înainte, Liviu Dragnea era obişnuit să taie porcul, acum a trecut la o etapă halucinantă în care taie bugetele fără nicio logică la serviciile secrete. Această manieră incredibilă de a te răzbuna pe nişte instituţii cu care eşti în conflict deschis este extrem de gravă, pentru că securitatea naţională nu este un instrument cu care să negociezi. Bătălia politică a trecut dincolo de linia roşie şi din acest punct de vedere este un lucru foarte grav, care pe noi ne îngrijorează profund, pentru că dincolo de disputa politică există elemente care trebuie tratate cu responsabilitate într-un stat”, a afirmat Eugen Tomac.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate