marți, august 9, 2022
AcasăAgenda ZileiBugetul României pe 2021 va fi dezbătut de abia luna viitoare

Bugetul României pe 2021 va fi dezbătut de abia luna viitoare

Bugetul României pe 2021 va fi dezbătut de abia luna viitoare, după ce, birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis calendarul pentru dezbaterea proiectelor Legii bugetului de stat şi Legii bugetului asigurărilor sociale de stat.

Astfel că, votul în plen să fie marţea viitoare, pe data de 2 martie.

Conducerile Parlamentului au trimis proiectele de buget comisiilor de specialitate pentru dezbatere şi avizare.

Grupurile parlamentare, deputaţii şi senatorii au termen până joi, la ora 10,00, să depună amendamente scrise şi motivate.

Joi, comisiile de specialitate vor aviza proiectele de buget, iar comisiile de buget, sesizate în fond, au termen până sâmbătă să dezbată şi să întocmească rapoartele, care vor fi depuse la Birourile permanente până luni, la ora 10,00.

Cele două Camere ale Parlamentului se vor reuni în şedinţă comună lunea viitoare, de la ora 16,00, pentru dezbaterea bugetului, votul final fiind programat marţi.

Guvernul a transmis Parlamentului proiectul Legii bugetului în această dimineaţă.

Luni seară, Cabinetul Cîţu a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru 2021 în forma finală, cu avizul Consiliului Legislativ.

Bugetul României pe 2021 a fost subiect de contre între partide

În timp ce premierul Cîțu a afirmat că bugetul este unul echilibrat, cei din PSD afirmă că acesta este un buget al austerității.

Potrivit premierului, prin amendamentele pe care le au la proiectul de buget, social-democraţii îşi propun ca România să nu mai plătească la Comisia Europeană contribuţia ca stat membru al UE.

„Amendamente care însumate – da, v-am făcut eu calculul, pentru că nu îl aveaţi acolo – fac 6% din PIB. Dar cel mai tragic şi cred că este la limita trădării naţionale este faptul că propun să nu mai plătim la Comisia Europeană contribuţia. De acolo vor să ia ei banii pentru aceste amendamente, din contribuţia la Comisia Europeană. Nu voi permite aşa ceva, domnilor! România are un parcurs european bine stabilit şi nu voi permite PSD-ului să interfereze”, a subliniat Cîţu.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate