joi, septembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiCălin Popescu-Tăriceanu va fi audiat în Comisia Juridică

Călin Popescu-Tăriceanu va fi audiat în Comisia Juridică

Călin Popescu-Tăriceanu va fi audiat în Comisia Juridică, de la 10.00, după ce DNA a solicitat încuviinţarea urmăririi penale. Comisia juridică a Senatului trebuie să întocmească raportul la solicitarea DNA până pe data de 10 decembrie. 

Călin Popescu-Tăriceanu a avut termen cinci zile pentru a-şi studia dosarul întocmit de procurorii DNA şi după lecturarea unei părţi din el preşedintele Senatului a afirmat că acesta „nu are susţinere în acuzare şi este făcut pentru alte scopuri.

Nu de puține ori Tăriceanu a ieșit și a spus că are nevoie de mai mult timp pentru a studia dosarul având în vedere că există zeci de mii de file care trebuiesc citite.  

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului, pe 7 noiembrie, încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice, în urmă cu două săptămâni, solicitarea DNA şi dosarul care îl vizează pe preşedintele Camerei superioare a Parlamentului. 
 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate