sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiCandidații la prezidențiale se întrec în jigniri și glumițe ieftine

Candidații la prezidențiale se întrec în jigniri și glumițe ieftine

Candidații la prezidențiale se întrec în jigniri, prostioare și glumițe ieftine, acum că alegerile sunt tot mai aproape, iar capitalul de imagine lipsește absolut tuturor. Mai mult, actuala campanie electorală este umbrită rău de criza politică din Parlament. 

Dar iată ce spune fiecare candidat din cei care ar avea cât de cât o șansă să ajungă în top cinci prefernțe ale românilor:

Viorica Dăncilă – premier demis 

„Am avut multe obstacole, obstacole din partea celui care trebuia să fie alături de români şi să ajute Guvernul României, cel care trebuia să fie mediator, să aducă la masa dialogului Guvernul României, Parlamentul României, cel care trebuia să fie preşedintele tuturor românilor, cel care trebuia să îi reprezinte pe toţi românii, dar nu a fost aşa. Avem un preşedinte care a preferat un guvern zero şi nu este de mirare. Şi el este preşedintele zero. Zero pentru români şi zero pentru România, un preşedinte care a împărţit ţara în „oamenii mei” şi „ceilalţi români”, în „guvernul meu” şi „ceilalţi români”. Acum vrea „Parlamentul meu„ şi „ceilalţi nu contează””

Theodor Paleologu – candidat PMP la prezidențiale (Realitatea TV):

„Toată lumea vorbeşte despre criza guvernamentală, când de fapt ar trebui să vorbească de alegerile prezidenţiale. De fapt, dezbaterea pentru următorii cinci ani este bruiată de criza guvernamentală. Toată lumea se întreabă dacă Orban o să obţină votul în Parlament, cine intră, cine iese de la guvernare, lucruri de genul ăsta. Tot felul de şmecherii parlamentare, în timp ce noi ar trebui să vorbim despre proiectele candidaţilor la preşedinţie. Această criză vulcanică, eruptivă, practic îi exonerează pe cei doi actori, şi anume pe Klaus Iohannis şi pe Viorica Dăncilă, de datoria de a da seamă de ce au făcut. Pentru că în felul ăsta nimeni nu mai întreabă care-i bilanţul preşedintelui Iohannis, care-i bilanţul doamnei Dăncilă. Se vorbeşte doar de guvernul Orban şi cine-l susţine, cine intră, cine nu intră, lucruri de genul ăsta”

Mircea Diaconu – actor, europarlamentar, candidat independent:

„Nu mă duc la Cotroceni. Nu ştiu unde, dar la Cotroceni nu mă duc. Nu intru nicio oră la Cotroceni. Mandatul este al Cotrocenilor? Este al naţiunii. Cotroceniul este un palat. Refuz Cotroceniul. Fac o hârtie către Guvernul României care va fi la acea vreme cerând să mi se găsească sau să căutăm un sediu pentru Preşedinţie, pentru că Palatul Cotroceni, după părerea mea, este un palat regal cu o destinaţie exactă dată prin testament regal şi care nu este în niciun caz cel mai potrivit pentru Preşedinţie. Un palat regal nu poate fi un loc pentru preşedinte”

Kelemen Hunor – candidatul UDMR:

„Au împins moţiunea de cenzură cât mai aproape de campania electorală. A fost o chestie intenţionată. Au împins cât mai repede şi dacă se poate menţine aşa până la primul tur. Din punctul meu de vedere, era foarte clar. În prima zi din septembrie trebuia depusă moţiunea de cenzură, demult am fi terminat această criză guvernamentală. Ori trecea moţiunea, ori rămânea Guvernul, dar acum am putea face dezbateri despre viitorul României din punctul de vedere al candidaţilor la Preşedinţia României. Acum vorbim despre lucruri care sunt importante, sunt extrem de utile, că trebuie să formezi un Guvern, dar nu vorbim despre ceea ce înseamnă campania prezidenţială, viziunea preşedintelui, viziunea candidaţilor despre România”

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate