sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiCeartă pe creșterea salariului minim între premierul desemnat și ministrul demisionar

Ceartă pe creșterea salariului minim între premierul desemnat și ministrul demisionar

Zilele acestea există o ceartă pe creșterea salariului minim între premierul desemnat Ludovic Orban și ministrul demisionar Marius Budăi. PSD încearcă să îngrașe porcul în Ajun, crescând salariul minim pe economie cu 100 de lei.

Problema este că, în momentul de față nu sunt bani pentru așa ceva, nu există nici productivitate care să susțină o astfel de majorare și este și un grav obstacol în calea PNL după ce va ajunge la guvernare pentru că ei vor trebui să rezolve problema banilor atunci când nu vor avea de unde să-i dea. 

„Când ţi-ai făcut ultima actualizare la sistemul de operare prin 1990 toamna, este normal că singurele puncte de reper sunt de dinainte de 1989. Când stai angajat fictiv pe la firmele unor prieteni şi când ai obţinut primul loc de muncă pe filiera securistică a tăticului, este firesc să nu poţi înţelege valoarea muncii cinstite. Doar că românii nu au nicio vină pentru că prim-ministrul desemnat, căci despre el este vorba, are restanţe mari atât la capitolul economie, cât şi la capitolul istorie. Şi nu este corect să vrei să blochezi orice măsură care îi ajută pe cei peste 1,3 milioane de oameni care muncesc pe salariul minim. Aşa că o să-i dau doar două cifre legate de geografie, poate la materia asta se descurca mai bine. Ar trebui să ştie domnul Orban că, din toate ţările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al venitului minim, dar şi cel mai mare nivel al emigraţiei forţei de muncă. Domnule Orban, ia vedeţi, reuşiţi să uniţi punctuleţele într-o linie continuă?”, a declarat Budăi, pe pagina lui de Facebook.

Ceartă pe creșterea salariului minim 

Potrivit lui, creşterea salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei şi reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate. 

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că decizia privind stabilirea salariului minim nu o poate lua decât un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin moţiune de cenzură.

„Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu… Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte ca un guvern care este în funcţiune. Rămân la Palatul Victoria doar până la învestirea unui guvern şi nu pot să angajeze decizii importante de guvernare, ci numai să administreze treburile curente. Decizia privind stabilirea salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament”, a afirmat Ludovic Orban.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate