marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiCarmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu

Carmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu

Carmen Adamescu a fost plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, într-un dosar în care fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu este cercetată pentru delapidare şi evaziune fiscală. Acest lucru a fost decis, astăzi, de Tribunalul Bucureşti.  

Instanţa  a decis ca ea să stea în arest la domiciliu, după ce a respins cererea procurorilor de la Parchetul Capitalei privind arestarea preventivă. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel. 

Carmen Adamescu a fost reţinută ieri, pentru 24 de ore, în dosarul în care poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR au efectuat percheziţii la locuinţele mai multor persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de 43.000.000 de lei prin delapidare şi evaziune fiscală.

După razie, Carmen Adamescu a fost audiată mai multe ore de ofiţerul de caz, însă nu a colaborat cu anchetatorii, potrivit surselor judiciare. Mai mult, nici nu a dorit să dea declaraţii scrise în acest dosar. 

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite, în virtutea funcţiilor de conducere deţinute în cadrul unei societăţi comerciale având ca obiect principal de activitate „închirierea şi subînchirierea bunurilor proprii”, ar fi încheiat mai multe contracte de management, respectiv de prestări servicii, prelungite sau modificate prin acte adiţionale succesive, cu alte firme controlate direct sau prin intermediari, în baza cărora s-ar fi efectuat plăţi cu consecinţa prejudicierii societăţii, prin delapidarea sumelor achitate în baza unor facturi fictive. Plăţile efectuate ilegal s-ar ridica la aproximativ 43.000.000 de lei. Verificările sunt continuate inclusiv în vederea determinării unui posibil prejudiciu adus bugetului statului, urmare a operaţiunilor economice fictive.

De asemenea, persoane cu funcţii de conducere în cadrul societăţii prejudiciate sunt bănuite că şi-ar fi însuşit ilegal aproximativ 3.000.000 de lei, bani ridicaţi în numerar din casierie sau din cont, cu titlul de „avans spre decontare”, dar nereturnaţi, precizează IGPR. 

Sursa foto: PSnews.ro

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate