sâmbătă, decembrie 9, 2023
AcasăAgenda ZileiStart Up Nation 2018: o șaormerie, mai valoroasă decât o companie IT

Start Up Nation 2018: o șaormerie, mai valoroasă decât o companie IT

Companiile din domeniul IT vor fi defavorizate de schimbările aduse grilei de evaluare a celor ce solicită sprijinul nerambursabil prin programul Start Up Nation 2018, potrivit declarațiilor ministrului Mediului de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea. 

„În timp ce sute, poate chiar mii de tineri români care visează să îşi facă imperii după modelul lui Mark Zuckerberg, îşi pregătiseră deja planurile de afaceri pentru ediţia din 2018 a programului Start-up Nation, Guvernul Dragnea-Dăncilă le dă o palmă acestor antreprenori visători. Prin modificarea grilei de evaluare a proiectelor, IT-ul nu mai poate obţine punctaj maxim, fiind devansat, de exemplu, de serviciile de pompe funebre”, a declarat deputatul PMP,  Ionuţ Simionca.

Programul Start-up Nation 2018 îşi propune să contribuie la revigorarea mediului economic, creşterea numărului de salariaţi, reducerea numărului de şomeri şi creşterea consumului dar, în opinia deputatului Ionuţ Simionca, scopurile nu pot fi atinse dacă nu sunt încurajate de către guvernanţi industriile care susţin o dezvoltare durabilă.

„În aceeaşi logică PSD-istă, o firmă de IT este mai puţin valoroasă decât o şaormerie sau decât o spălătorie de maşini, cu fisă sau fără fisă. Logica PSD este greşită atâta timp cât România poate deveni competitivă doar încurajând afacerile generatoare de valoare adăugată brută foarte înaltă, în domenii orientate către o cerere prezentă şi, pe cât posibil, viitoare: industrii creative, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, robotizare, construcţii de maşini şi utilaje asistate de computer, servicii financiare, agricultură ecologică etc”, mai spune deputatul.

Simionca a cerut oficialilor de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat să renunţe la selectarea dosarelor din program pe principiul „primul venit-primul servit”.

„Pentru marea majoritate a apelurilor derulate din Fonduri Structurale s-a renunţat, încă din anul 2014, la aplicarea acestui principiu pentru apelurile ce vizează investiţii în mediul privat. Mai mult, ultimele încercări de a reintroduce sistemul „primul venit – primul servit” s-au soluţionat cu eşec”, reamintind faptul că sesiunea de înscriere pentru Schema de ajutor de minimis instituită prin HG 274/2013 a fost anulată cu mare scandal şi cu suspiciuni de fraudă.

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate