sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăAgenda ZileiCarmen Dan: Anchetarea violențelor din 10 august este neechilibrată

Carmen Dan: Anchetarea violențelor din 10 august este neechilibrată

Ministrul de Interne, Carmen Dan, crede că, anchetarea violențelor din 10 august este neechilibrată, potrivit unor declarații pe care le-a făcut la România TV.

Mai mult, ministrul spune că în derularea evenimentelor vede o regie slabă, cu doi regizori diletanţi, care însă pretind că au talent, preşedintele Iohannis şi procurorul general Augustin Lazăr. 

Aceasta a afirmat că intervenţia Jandarmeriei a fost una graduală, iar manifestaţia a avut mai multe particularităţi, şi anume, presiune constantă asupra cordonului de jandarmi, plasarea persoanelor agresive în rândurile trei-patru în spatele unui scut de protestatari paşnici, distragerea atenţiei jandarmilor pentru a forţa intrarea în curtea guvernului, scoaterea a doi jandarmi din dispozitiv şi sustragerea unei arme. 

„Vorbeam şi despre acele peste 160 de plângeri ale jandarmilor depuse la acest parchet şi nu mi se pare firesc, nu mi se pare normal, nu mi se pare absolut deloc de înţeles insistenţa cu care se desfăşoară lucrurile în ceea ce priveşte dosarul în care deja au calitate şefii Jandarmeriei şi secretarul de stat de la MAI şi acest doar în care nu am auzit să fie chemată măcar o persoană la audieri în condiţiile în care eu cred că lucrul acesta ar trebui să se întâmple atât timp cât avem cel puţin acele 69 de persoane, cât avem cel puţin cele peste 160 de plângeri depuse. Cred că şi în acea zonă trebuie să ne uităm”, a mai afirmat Carmen Dan, în emisiunea televizată de la România TV.

Anchetarea violențelor, cu prea multe coincidențe

Carmen Dan a spus că nu mai crede în coincidenţe în contextul în care Parchetul General anchetează numai şefii Jandarmeriei. 

„Eu nu mai cred în coincidenţe. Şi pentru că au fost nişte momente care pentru mine înseamnă ceva: momentul în care chiar în noaptea zilei de 10 august iese preşedintele Iohannis şi încadrează toată acţiunea jandarmilor ca fiind una violentă şi disproporţionată, momentul de a doua zi când îi solicită efectiv procurorului general să se autosesizeze şi să facă verificări asupra violenţelor comise de jandarmi”, a mai spus Carmen Dan.  

Aceasta spune că toată atenţia Parchetului General este îndreptată către cei doi şefi ai Jandarmeriei Române, către comandantul acţiunii şi către secretarul de stat din cadrul MAI.

Ea s-a arătat convinsă de faptul că preşedintele Klaus Iohannis şi-ar fi depăşit atribuţiile, ba mai mult, spune că preşedintele Iohannis s-a antepronunţat în privinţa vinovaţilor pentru violenţele din 10 august. 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate