marți, noiembrie 29, 2022
AcasăAgenda ZileiJustițieCarmen Dan: Iohannis s-a antepronunțat cu privire la Jandarmerie și violențele din...

Carmen Dan: Iohannis s-a antepronunțat cu privire la Jandarmerie și violențele din 10 august

Preşedintele Klaus Iohannis s-a antepronunţat în ceea ce priveşte faptul că Jandarmeria a acţionat necorespunzător și a provocat violențele din 10 august, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul audierilor care au avut loc în cadrul Comisiei de Apărare din Senat. 

„Consider că preşedintele României s-a antepronunţat, pentru că toată lumea îşi aminteşte ieşirea publică, imediat după evenimentele din 10 august, în care s-a pronunţat foarte clar în sensul constatării publice că Jandarmeria a acţionat violent. Ulterior, i-a cerut procurorului general să se sesizeze. Cred că Parchetul General nu este în coordonarea Administraţiei Prezidenţiale. Bineînţeles că procurorul general avea competenţa să se sesizeze şi fără să îi solicite preşedintele României lucrul acesta”, a declarat Carmen Dan. 

Atac și la Parchetul General pe violențele din 10 august

Carmen Dan a încercat și un atac la Parchetul General spunând despre această instituție că nu face decât să nască întrebări, nu să clarifice lucrurile. 

„Cred că am argumentat punctul meu de vedere, pentru că, sincer, citind comunicatul Parchetului General de ieri cred că mai degrabă se nasc întrebări decât să se clarifice lucruri, aspecte, uitându-ne la toată presiunea care a fost în ultimele zile, presiunea publică pe şefii Jandarmeriei şi pe secretarul de stat care răspunde de instituţiile prefectului – deocamdată luând în calcul inclusiv faptul că aceştia şi-au aflat calitatea din media şi nu aşa cum ar fi fost normal comunicată de către Parchetul General”, a mai declarat ministrul de Interne.

Aceasta spune că are  încredere că într-un stat de drept justiţia va funcţiona şi că, până la urmă, adevărul va ieşi la lumină şi că în instanţa de judecată se va face dreptate.

„Am încredere că judecătorii vor face lucrul acesta, fără a se înţelege că pun o umbră de îndoială asupra activităţii procurorilor. Am încredere că actul de justiţie se va înfăptui şi că, până la urmă, adevărul se va alege ca apa de ulei”, a afirmat Carmen Dan. 

Sursa foto: Carmen Dan (Facebook)

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate