marți, iunie 28, 2022
AcasăAgenda ZileiSenatorul Șerban Nicolae îi cere demisia lui Frans Timmermans

Senatorul Șerban Nicolae îi cere demisia lui Frans Timmermans

Şerban Nicolae, liderul senatorilor PSD, i-a cerut demisia lui Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene. Acesta îl acuză că nu a avut o prestație bună în cadrul dezbaterii din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European (PE) privind situaţia din România. 

„Declaraţiile făcute ieri în cadrul dezbaterilor din Comisia pentru Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European au umplut paharul răbdării. Să te declari îngrijorat de legi ce n-au produs încă vreun efect, de presupuneri şi predicţii stupide şi vădit subiective, dar să ignori cu nonşalanţă rele grave care deja s-au produs, abuzuri concrete, întâmplate şi dovedite, asta arată că eşti nedemn de funcţia pe care o ocupi”, a declarat Șerban Nicoale.

Senatorul și-a pus o serie de întrebări retorice pentru a arăta că Timmermans nu știe despre ce vorbește atunci când se referpă la România.

„Ce înseamnă <dreptul la un proces echitabil> când hotărârea de condamnare e dată de un judecător obligat să nu divulge inculpatului şi avocatului acestuia o parte din probe? Ce înseamnă <dreptul la un proces echitabil>, când se aplică proceduri secrete care derogă sau chiar încalcă direct garanţiile procesuale prevăzute de Constituţie şi lege? Ce înseamnă <independenţa magistraţilor> când procurorii sunt subordonaţi, prin protocoale secrete, ofiţerilor de informaţii în cadrul unor echipe comune de anchetă penală? Ce <paşi înainte> au fost făcuţi când ai în fiecare an sute de persoane achitate pentru că <fapta nu există”> şi zeci dintre aceste persoane înainte de a fi achitate au fost şi în arest preventiv?”, a scris Şerban Nicolae pe Facebook. 

Demisia lui Frans Timmermans

Senatorul spune că Timmermans ar trebui să aibă bunul-simţ de a nu rosti asemenea absurdităţi în Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European.

„Ai demonstrat că nu ai nici una, nici alta. Noi, în România, am mai văzut mentalităţi ca a ta. În anii ’50. Sunteţi puţini, dar în poziţii-cheie ale deciziei. O fostă procuroare, şcolită doctrinar în cei mai negri ani ai lui Ceauşescu, te aplaudă şi gândeşte ca tine în Parlamentul European. Şi mai sunt câţiva. Totuşi, de unde atâta infatuare, atâta aroganţă şi dispreţ la un socialist? Acum înţeleg de ce în ţara ta, partidul tău (Partidul Muncii) nu obţine nici 6% din voturile cetăţenilor. Ei te cunosc mai bine decât te cunosc concetăţenii mei. Te-ai acoperit deja de ruşine. Demisionează, Frans Timmermans! Urgent!”, a mai scris Şerban Nicolae. 

Frans Timmermans a afirmat, luni seară, în Parlamentul European, că protocoalele secrete trebuie să fie toate făcute publice şi investigate, dar că nu pot fi folosite ca scuză pentru a justifica schimbările în legislaţie care ar limita lupta împotriva corupţiei. 

Sursa foto: Frans Timmermans (Facebook)

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate