vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAdministrație publicăJianu: Casele de marcat electronice sunt complet inutile

Jianu: Casele de marcat electronice sunt complet inutile

Casele de marcat electronice sunt complet inutile în acest moment, întrucât serverele ANAF au mari probleme, potrivit lui Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (CNIPMMR). 

Acesta mai spune că, datele nu pot fi folosite pentru a creşte gradul de colectare şi pentru a elimina activităţile la negru.

„Vrem să facem o adresă către ANAF pentru a întreba cum sunt folosite datele raportate de către întreprinzătorii care deja au case de marcat omologate. Pentru că de prea multe ori transferăm responsabilitatea pe umerii întreprinzătorilor, dar la ce folosesc aceste lucruri? Serverele ANAF au mari probleme, iar săptămâna trecută aproape că nu au funcţionat deloc. Aceste case de marcat, în acest moment, sunt complet inutile, dacă nu sunt legate la un server, iar datele nu sunt folosite în mod calitativ, pentru a creşte colectarea şi a elimina activităţile la negru. Costurile sunt prea mari şi termenele prea scurte, iar întreprinzătorii nu se pot conforma acestor cerinţe atât de repede”, a precizat Jianu. 

Cu privire la legiferarea unei amnistii fiscală, președintele CNIPMMR a arătat că nu este foarte clar cine vor fi beneficiarii, din moment ce niciun întreprinzător nu a cerut o astfel de măsură. 

„Totodată, sunt convins că OUG 114 va fi modificată. Chiar dacă nu îşi vor asuma responsabilitatea şi vor spune o poveste cu privire la motivele pentru care vor da înapoi, ci siguranţă această ordonanţă va fi modificată în favoarea mediului de afaceri”, a mai spus Jianu. 

Potrivit ANAF, a anunţat că inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală vor desfăşura, începând din 15 martie, acţiuni de control tematic privind respectarea de către operatorii economici a obligaţiei de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic. Acţiunea de verificare este determinată de faptul că cererea de achiziţionare de aparate de marcat cu jurnal electronic a înregistrat un declin accentuat în perioada decembrie-februarie, iar vânzările s-au diminuat drastic. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai accesate