sâmbătă, iunie 25, 2022
AcasăAgenda ZileiCazul semafoarelor accesate ilegal a fost preluat de DIICOT

Cazul semafoarelor accesate ilegal a fost preluat de DIICOT

Cazul semafoarelor accesate ilegal a fost preluat de DIICOT, fiind deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi alterarea integrităţii datelor informatice. Ancheta a fost preluat de oficialii DIICOT în data de 31 decembrie 2018. 

Primăria Municipiului Bucureşti reclama pe data de 29 decembrie accesări ilegale ale sistemului de semaforizare din Capitală. Reprezentanţii Companiei Municipale Management Trafic Bucureşti, operator al sistemului de semaforizare din Capitală, au depus pe 29 decembrie o plângere penală, pe motiv că au avut loc accesări ilegale ale echipamentelor, cu potenţiale consecinţe deosebit de grave. 

„S-a constatat că au fost deschise dulapurile care conţin automatele de dirijare dintr-o intersecţie (deşi acestea au sisteme de siguranţă) şi au fost introduse alte diagrame decât cele autorizate (care stabilesc timpii pentru culorile roşu şi verde ale semafoarelor şi trecerilor de pietoni)”, spuneau acum o săptămână oficialii Primăriei București.

Tot primăria se laudă singură că dacă echipele de intervenţie ale companiei municipale nu interveneau cu promptitudine, exista un risc ridicat de producere a unor accidente rutiere deosebit de grave, deoarece semafoarele ar fi putut afişa culoarea verde din toate direcţiile. 

Primăria Capitalei mai susţinea că, după prima accesare a dispozitivului de la trecerea de pietoni din faţa Policlinicii Titan din data de 28 decembrie, situaţia a fost remediată rapid iar sistemul a fost verificat din punct de vedere tehnic, fiind exclusă varianta unei erori.

Pe 29 decembrie, a avut loc o nouă accesare, în acelaşi loc, iar semaforul, în loc să urmeze ciclul de culori roşu-verde, a rămas blocat pe culoarea galben intermitent. Cu toate acestea, primăria a revenit cu un anunț la o zi după incident și a recunoscut că din cauza acestuia reprezentanții instituțiilor abilitate au fost nevoite să întărească securitatea ăn jurul semafoarelor. 

Mai mult, se spunea că acestea nu puteau fi accesate decât de foști lucrători pentru că semafoarele respective au cutii care se deschid cu o cheie specială pe care numai aceștia puteau să le aibă. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate