marți, decembrie 6, 2022
AcasăAgenda ZileiCe procente au obținut candidații după închiderea urnelor de vot

Ce procente au obținut candidații după închiderea urnelor de vot

S-a făcut public primul sondaj cu ce procente au obținut candidații după închiderea urnelor de vot, acesta aparține Centrului de Sociologie Urbană şi Regională (CURS) şi Grupului de Studii Socio-Comportamentale Avangarde. 

Iată clasamentul primului sondaj parțial al CURS-Avangarde:

  1. Klaus Iohannis – 39% (PNL)
  2. Viorica Dăncilă – 22,5% (PSD)
  3. Dan Barna – 16,4% (Alianța USR PLUS)
  4. Mircea Diaconu – 7,9% (independent)
  5. Theodor Paleologu – 6,10% (PMP)
  6. Kelemen Hunor – 3.90% (UDMR)

 Klaus Iohannis – președintele României

„Dragi român, victorie! Am reuşit să învingem PSD mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani. Niciodată românii nu au votat atât de mult şi atât de clar împotriva PSD şi acest lucru înseamnă pentru România un pas enorm. Mai avem o luptă, un pas peste două săptămâni. Pentru următoarea rundă, pentru turul doi, le spun celor care au fost în stradă împreună cu mine ca să apere statul de drept: veniţi la vot pentru ca lupta voastră să nu fi fost în zadar. Celor care îşi doresc spitale, şcoli, autostrăzi le spun: veniţi la vot ca să înlăturaţi PSD definitiv de la putere şi să facem împreună toate aceste lucruri. Celor care nu mai doresc să le plece copiii şi nepoţii din ţară: veniţi la vot, fiindcă acum putem să schimbăm lucrurile! Iar celor mulţi am văzut astăzi din diaspora care sunt deja plecaţi le spun: veniţi la vot fiindcă acum puteţi să faceţi diferenţa! Votanţilor USR PLUS, care au susţinut astăzi un candidat foarte bun, le amintesc ce avem în comun – credinţa că statul de drept şi bunul european sunt pilonii dezvoltării României pe termen lung şi îi chem să construim împreună acest viitor pe care ni-l dorim. Celor de la PMP le spun: veniţi la vot. Acum putem împreună să facem România educată pe care şi eu mi-o doresc. Războiul cu PSD nu s-a terminat, dar noi suntem în poziţia în care trebuie să începem să lucrăm împreună, noi – PNL, USR PLUS, PMP, UDMR – care ne dorim o Românie normală.”, a spus Iohannis, la sediul central al PNL

Viorica Dăncilă – premier demis al României

„Nu îmi este teamă că votul din diasporă va răsturna acest scor. Din contră, îmi doresc ca tot mai mulți români să voteze pentru că Guvernul Dăncilă a făcut posibil acest lucru. Iată că am reușit să ajunge în cel de-al doilea tur cu toate că au existat campanii puternice împotriva PSD. Vreau să acordăm o atenţie deosebită proceselor verbale pentru a avea un rezultat exact mâine. Am arătat că suntem alături de români şi sperăm ca în următoarele două săptămâni cât mai mulţi români să ni se alăture, chiar cei care au avut o altă alternativă, care au acordat votul altor candidaţi, sper să vină alături de noi. Lupta noastră nu este împotriva unui partid politic”, a declarat Viorica Dăncilă de la sediul PSD. 

Dan Barna – președintele Alianței USR PLUS

„Rezultatul va fi acela al numărării voturilor, de aceea fac apel către cei din țară sin toate secțiile de votare să fie foarte atenți la numărătoare și să nu ridice ochii de acolo până nu se termină numărătoare. Am arătat că și oamenii obișnuiți să pot lupta cu vechea clasă politică”, a declarat Dan Barna. 

Mircea Diaconu – independent

„Și mâine este o zi. Noapte bună”

Theodor Paleologu – candidat PMP

Rezultatul obţinut este bun, în contextul în care n-am avut dezbateri în campanie, am avut o criză de Guvern. Cred că e un rezultat foarte bun, de la care se poate clădi pentru viitor. Este evident că forţa care s-a exprimat în aceste alegeri va constitui un segment inconfundabil în reclădirea dreptei şi a centrului în România

Românii din diasporă contează foarte mult

Peste 636.000 de români din diaspora s-au prezentat la urne, duminică, până la ora 21,00. Acestora li se alătură aproximativ 25.200 de români din străinătate care au votat prin corespondenţă.

Potrivit informaţiilor de pe platforma online a Biroului Electoral Central, cei mai mulţi votanţi din diaspora au fost în Italia – aproximativ 129.000. Acolo au fost amenajate 142 de secţii de votare.

În Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, unde au fost organizate 72 de secţii, au votat peste 114.000 de români.

În Germania, au votat peste 101.000 de români în 80 de secţii de votare, iar în Spania, unde sunt cele mai multe secţii din afara ţării – 143, au votat peste 88.000 de români.

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate