sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAgenda ZileiUPDATE 16.00: Pentru CE au votat candidații la alegerile prezidențiale 2019

UPDATE 16.00: Pentru CE au votat candidații la alegerile prezidențiale 2019

Mai jos vă prezentăm declarațiile politicienilor care ne spune pentru ce au votat candidații la alegerile prezidențiale 2019. 

UPDATE 16.00

Mihai Tudose – Pro România

„Am votat bazându-mă pe ce ştiu că trebuie să fie un preşedinte. Mi l-am imaginat şi în fruntea CSAT-ului şi în relaţiile externe şi în relaţiile cu românii şi am votat în consecinţă. Am speranţa că românii vor veni în număr mare la vot şi că vor alege înţelept. Sunt optimist, pentru că am văzut că prezenţa este destul de mare şi în Diasporă şi aici, în ţară. Poate e un semn că România intră într-o nouă epocă, cu schimbare de generaţii, mai dedicată acestui act democratic, care este o dată la cinci ani şi eu zic că merită efortul”

UPDATE 12.45

Dacian Cioloș – președinte PLUS

„Am votat în Braşov, aici am un birou europarlamentar, mă simt aproape de oamenii de aici. Ieri am ajuns la Braşov şi nu e un secret că, de câte ori am ocazia, câteva ore, o zi, ies la munte, pentru că e momentul în care mă adun, îmi adun energia când intru aici în Carpaţi, îmi place foarte multe zona aceasta. O să mă găsiţi aici cât de des am să pot, din păcate nu atât de des cât aş dori. Am votat pentru ca România să meargă definitiv pe calea democraţiei, a cinstei şi a competenţei, pentru ca oamenii de bun simţ să poată să-şi construiască un trai aici, în România, fără să fie nevoiţi să plece şi pentru ca cei care au plecat să aibă motive să vină înapoi. Votul de azi ar trebui să pună definitiv capăt ideii că ar trebui să votăm de frică, că votăm răul cel mai mic şi să putem, în sfârşit, în turul doi, să avem cu adevărat o dezbatere de idei legat de modul în care România ar trebui să evolueze în următorii ani”.

Catalin Ivan – candidat alegeri prezidențiale 2019

„Ca orice cetăţean al acestei ţări ne-am exercitat dreptul de vot. Am votat pentru o alternativă la actuala clasă politică, pentru demnitate naţională ca sumă a demnităţilor individuale a fiecăruia dintre noi. Despre această campanie pot să vă spun că pe de o parte s-a văzut o clasă politică veche care a refuzat dezbaterea, nu a apărut absolut deloc în faţa românilor, şi pe de alta, o generaţie nouă de politicieni. Sunt foarte mândru să fac parte din această generaţie în jurul vârstei de 40 de ani care a participat la absolut toate dezbaterile, au spus exact ceea ce cred, s-au luptat pentru fiecare vot a celor care aleg astăzi. Sunt optimist, cred că România are o şansă deşi nu am avut o campanie electorală, deşi aceste alegeri nu sunt nişte alegeri libere viitorul sună bine. Avem politicieni tineri care să lupte pentru viitorul acestei ţări, pentru ca aceşti copii să rămână în România şi să nu mai plece afară”.

Klaus Iohannis – președintele României

Pentru CE au votat candidații la alegerile prezidențiale 2019 Mesajul lui Klaus Iohannis guvern de tranziție Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) iohannis atacă plumb iohannis refuză remanierea Guvernul PSD ar fi trebuit să plece demult că nu a luat măsurile necesare astfel încât cazuri precum cel de la Caracal Aderarea la Schengen descurajarea actelor ostile Statul român trebuie resetat Validarea referendumului dosare legislative, iohannis palatul cotroceni

„Astăzi este o zi extrem de importantă pentru România, dar recunosc că şi pentru mine personal. Am votat pentru România normală. Îmi doresc un viitor foarte bun pentru România şi sper să primesc astăzi confirmarea că foarte mulţi români îşi doresc acelaşi lucru. Astăzi, în ziua votului, este ziua în care românii decid ce viitor va avea România în următorul an. Ziua votului este ziua cea mai importantă pentru românii care vor să participe la procesul democratic. Aşadar, dragi români, vă aştept la vot”.

Dan Barna – candidat la alegerile prezidențiale 2019 al Alianței USR-PLUS

Pentru CE au votat candidații la alegerile prezidențiale 2019 dan barna președinte al româniei faliment funcțional Fără penali în funcții publice indexul actelor normative locale

„Am votat astăzi pentru schimbare, pentru o Românie care începe să facă schimbările de acum, nu de peste cinci ani, nu de peste zece ani. Am votat la finalul unui proces în care zic eu că au înţeles care e miza acestor alegeri, că într-adevăr generaţia de după 1989 se implică. Este un vot pentru viitor, un vot în care am foarte mare încredere. (…) Sunt foarte optimist de rezultat. E foarte simplu: luaţi-vă prietenii, colegii, familia, pe toţi cei dragi, pe toţi cei apropiaţi şi mergeţi la vot”.

Viorica Dăncilă – candidat la alegerile prezidențiale 2019 al PSD

Pentru CE au votat candidații la alegerile prezidențiale 2019 majoritate parlamentară cenușa Guvernului Orban viorica dancila dosare penale Primul președinte femeie „Mârlăniile” românești dubla față a lui dăncilă destinație de afaceri atractivă politică de denigrare Feminismul social democrat PSD cerșește ajutorul partidelor să rămână la putere, potrivit politicienilor care au refuzat până acum să ofere sprijin social democraților.  Dăncilă se vede președinte PSD a rămas fără gura de oxigen Blondele din PSD se ceartă pe șefia țării, astfel că, după ce, Gabriela Firea a ieșit aseară la tv și a spus că vrea să candideze rewmanierea propriului cabinet dăncilă

„Am votat pentru o Românie a bunăstării, o Românie a drepturilor garantate, o Românie sigură şi demnă, în care românii să nu trăiască cu teama zilei de mâine, că nu au ce pune pe masă, că nu au bani pentru medicamente sau pentru facturi. Am votat împotriva tăierilor de pensii şi salarii, am votat împotriva austerităţii, am votat pentru o Românie unită, în care fiecare român să se regăsească în deciziile preşedintelui României”.

Theodor Paleologu – candidat la alegerile prezidențiale 2019 al PMP

test de sinceritate candidatul PMP la prezidențiale theodor paleologu

„Am votat pentru o Românie a respectului: respect pentru muncă, respect pentru educaţie, respect pentru moştenirea culturală şi spirituală a României şi a Europei, respect pentru toate vârstele, pentru tineri şi bătrâni, pentru românii din România şi din afara ţării, pentru România respectului faţă de toţi românii. Şi, de asemenea, trebuie ca românii să ceară respect din partea celor care îi conduc. A vota înseamnă a îndeplini o îndatorire, e un act sacrosant în democraţie, este o chestiune de respect şi am votat pentru că în primul tur nu se votează ‘contra’, în primul tur se votează ‘pentru’. Pentru valori, pentru credinţe, pentru convingeri, pentru idei, pentru idealuri. Am votat pentru ca fiul meu să aibă mai multe motive şi de a munci în România, am votat pentru ca tineri ca el, oameni din generaţia lui să aibă motive să rămână în România şi să contribuie la bunăstarea acestei ţări”.

Kelemen Hunor – candidat la alegerile prezidențiale 2019 al UDMR

kelemen hunor prezidențiale UDMR candidat propriu Codul administrativ naște un nou scandal, acesta urmând să intre în dezbatere pentru a fi completat cu observaţiile venite de la Consiliul Legislativ.  kelemen lider opoziție Dosarul Revoluției a ajuns cam târziu în instanță este de părere președintele UDMR, care consideră că trimiterea acestuia în fața justiției maghiari simbolurile naţionale

„Am venit astăzi la vot, am votat pentru viitorul României, pentru respect şi pentru încredere. Am votat pentru o societate şi pentru o ţară care va investi în cele două resurse importante, omul şi natura, în educaţie şi în protecţia mediului şi susţinerea economiei. Sunt convins că astăzi va fi o prezenţă mare şi eu spun să mergeţi la vot, să votaţi şi să alegeţi cea mai bună soluţie pentru România. De aceea eu cred că trebuie să meargă cât mai multă lume la vot. Orice vot este important, fiindcă înseamnă şi legitimitate, dar înseamnă şi implicarea cetăţenilor în treburile cetăţii.

Traian Băsescu  – fost președinte al României 

băsescu colaborator al securității Fostul președinte Traoan Băsescu face o analiză a cazului din Caracal și critică aprig pe unul dintre avocați, Tonel Pop Băsescu sare la gâtul Franței și Germaniei basescu dăncilă summit 9 mai remanierea guvernamentală schimbați guvernul cineva minte basescu

„Eu am deja gândirea omului care a trecut prin toate funcţiile şi cred că aceste alegeri sunt momentul fundamental de schimb de generaţie. Generaţia mea şi-a făcut datoria cât a putut să şi-o facă, ţara e în NATO, în Uniunea Europeană, trebuie să vină generaţia care să întregească ţara şi care să o îndrepte spre prosperitate. Noi atât am putut să facem. Am un mesaj pentru alegători. Am văzut în statistici că tineretul a ieşit cel mai puţin la vot. Este momentul lor să iasă la vot că au pe cine alege”.

 

 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate