luni, februarie 6, 2023
AcasăAdministrație publicăCe propuneri are Opoziția pentru judecători CCR

Ce propuneri are Opoziția pentru judecători CCR

După ce președintele Iohannis a anunțat propunerea sa pentru judecător CCR, cei din USR și PNL au făcut și ei publice propunerile pentru această funcție. 

Liberalii i-au propus pentru aceste funcții sunt deputatul Ioan Cupşa şi senatorul Daniel Fenechiu, a anunţat preşedintele PNL Ludovic Orban. Cele două propuneri au fost validate în şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Pe de altă parte, USR i-a propus pe avocaţii Mircea Ursuţa şi Vlad Ştefan. 

„Cele două nominalizări sunt Mircea Ursuţa – avocat, cadru didactic, profesor de la Oradea, care a fost unul dintre avocaţii ce au contribuit decisiv la câştigarea proceselor împotriva firmelor Gabrielei Firea, şi Vlad Ştefan – un avocat din Bucureşti, tot cu experienţă semnificativă în ceea ce înseamnă apărarea statului de drept şi în contencios-administrativ”, a declarat Barna. 

Potrivit lui, cei doi se încadrează la toate criteriile cerute de CCR. „Noi credem foarte mult că la Curtea Constituţională nu trebuie să avem politicieni, la Curtea Constituţională trebuie să avem magistraţi sau profesionişti ai dreptului, care nu au făcut parte din partide politice tocmai pentru că această instituţie trebuie să fie un arbitru şi un judecător al stabilităţii statului de drept şi nu un player activ, nu un jucător activ, cum s-a întâmplat în ultima perioadă”, a mai spus liderul USR. 

USR, dispuși să colaboreze cu PNL

Barna speră ca alături de liberali să se ajungă ca un candidat comun. „Am văzut că şi colegii de la PNL au nişte nominalizări, vom mai avea discuţii şi astăzi şi mâine şi vom vedea dacă vom ajunge la un candidat comun sau nu. Suntem deschişi la discuţii”, a mai spus Barna. 

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate