vineri, iulie 19, 2024
AcasăAgenda ZileiDăncilă: Iohannis este cel mai iresponsabil preşedinte al României

Dăncilă: Iohannis este cel mai iresponsabil preşedinte al României

Șefului statului Klaus Iohannis este cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a avut ţara noastră vreodată, unul care acţionează conştient împotriva propriului popor, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

„Avem în continuare un preşedinte în funcţie care încalcă Constituţia. Au trecut două săptămâni de la decizia CCR, iar preşedintele continuă să refuze să numească miniştrii interimari. În ce ţară este posibilă această încălcare? În ce stat european mai este în funcţie un preşedinte care calcă în picioare Legea fundamentală a ţării? I-am adresat domnului Iohannis inclusiv o scrisoare deschisă pentru a-i cere să îşi facă datoria constituţională, să numească un ministru al Afacerilor Interne, ca să putem lua măsurile ce se impun pentru ca nenorociri precum cea de la Caracal sau Dâmboviţa să nu se mai întâmple. Nu am primit niciun răspuns, nu am văzut nicio decizie. Avem nevoie de ministru la Educaţie”, a declarat premierul, la sediul central PSD.

otrivit ei, mâine începe anul universitar, iar ministerul nu are conducere din cauza „încăpăţânării şi inconştienţei preşedintelui”.

„Este inadmisibil şi este ruşinos pentru cel ce promitea România educată. Avem cel mai iresponsabil preşedinte pe care l-a văzut România vreodată, unul care acţionează conştient împotriva propriului popor”, a spus Dăncilă, la sediul central al PSD.

Iohannis este un preşedinte care a uitat de români şi de ţara lui şi a pornit o campanie oarbă, agresivă, împotriva partidului de guvernământ, a mai spus Dăncilă.

„Asistăm la un precedent periculos pentru România – încălcarea Constituţiei, sabotarea propriului candidat, membru al Parlamentului European pentru Comisia Europeană, blocarea constantă a Guvernului cu moţiuni o dată la 3 luni şi zero viziune pentru viitor. Nu putem continua aşa. Am încredere în români, încredere în toţi cei ce văd şi înţeleg că aceste lucruri ne fac rău, ca societate, ca democraţie, ca stat european. Am încredere în puterea votului din această toamnă, când vom opri toate luptele interne ce au ca victime românii, stabilitatea şi interesul ţării”, a menţionat premierul. 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate