joi, februarie 22, 2024
AcasăAgenda ZileiCele mai bune glume proaste de la Congresul PSD

Cele mai bune glume proaste de la Congresul PSD

PSD-iștii s-au întrecut astăzi în cele mai bune glume proaste pe care le puteau spune la Congresul PSD, în care și-au ales noul „Dragnea”, președintele excutiv și secretarul general de partid. Care mai de care au avut afirmații demne de râr, dar și de plâns. 

Mai jos vă redăm cele mai hilare afirmații pe care le-au putut face reprezentanții partidului de guvernământ:

Viorica Dăncilă:

„În 23 de ani de când sunt membru al PSD am pornit alături de colegele şi colegii mei de la lipit afişe, de la consilier local, consilier judeţean, membru al Parlamentului European şi, prin voia dumneavoastră, prim-ministru al României”

„Să fie foarte limpede, o discuţie despre abuzurile şi neregulile din justiţie era necesară, practicile netransparente care au luat forma unor protocoale secrete trebuie clarificate. Astfel de practici şi abuzuri nu îşi au locul într-un stat de drept şi trebuie combătute în deplină transparenţă şi cu implicarea celor care sunt responsabili cu înfăptuirea actului de justiţie.”

„Nu trebuie să mai intrăm în dispute inutile, să ne izolăm în plan extern şi dăm impresia că suntem mai preocupaţi să schimbăm legile pentru cine ştie ce interese personale. Am părut mai preocupaţi de justiţie decât de sănătate, de educaţie sau de investiţii”

„Mă angajez că vom face o autostradă cap-coadă. Am demarat deja analiza să vedem care este proiectul pliat pe aşteptările românilor. Nu voi mai tolera niciun fel de întârziere”

Călin Popescu Tăriceanu:

„Vă chem să ducem la Cotroceni un preşedinte adevărat, un preşedinte al tuturor românilor, nu doar al găştilor grupate în spatele său, un preşedinte care să fie sensibil la nevoile celor mulţi, ale celor care sunt defavorizaţi de soartă. Nu trebuie să ne mai permitem un preşedinte al cărui scop este doar realegerea lui, iar în numele acestei dorinţe să sacrifice tot: valori morale, independenţa justiţiei, libertăţile şi drepturile românilor. Este timpul pentru un preşedinte care să ne unească şi nu să ne dezbine”

Serban Nicolae:

„PSD are nevoie de un suflu puternic ca să se regăsească să transmită mesajul care l-a consacrat, de partid de oameni cinstiţi, de partid de oameni care trăiesc din muncă cinstită, cărora le pasă de alţi oameni”

Codrin Ștefănescu:

„Direcţia bună este aceea în care mergem mai departe cu pieptul înainte, capul neplecat şi nu facem blat cu adversarii noştri, pentru că, chiar dacă ne schimbăm, n-o să ne iubească mai mult cei de la #rezist, de exemplu”.

Marian Oprișan… n-a apucat să spună nimic pentru că a fost huiduit chiar de PSD-iștii din sală. În momentul în care a urcat pe scenă a fost huiduit, iar unii dintre delegaţi i-au strigat: „Lasă-ne!”. 

Gabriel Petrea:

„Nu sunt nici acoperit, nici descoperit, nu sunt nici cu statul paralel, nici cu statul degeaba”

Daniel Suciu:

„Dacă PSD nu a câştigat alegerile în 26 mai, să ştiţi că vina ne aparţine nouă tuturor. Şi trebuie să învăţăm din asta, şi trebuie să mergem din nou deschişi şi înainte de a le mai cere oamenilor votul, trebuie să le câştigăm inimile”

Cele mai bune glume proaste

Mihai Fifor:

Sunt absolut convins că ne iubim la fel de mult românii plecaţi în afara graniţelor, care nu au plecat de bine, au plecat în căutarea unei vieţi mai bune, poate. Sunt acolo şi sunt ai noştri şi datoria noastră este să vorbim şi pentru ei şi să ne gândim şi la ei în fiecare moment, aşa cum ne gândim la cei din ţară

Rodica Nassar:

„Ceea ce îmi doresc eu în continuare este să văd partidul nostru mobilizându-se, să văd renăscând activismul nostru, să văd credinţa noastră social-democrată revigorată, să văd cum prin dăruire, abnegaţie, măsură, bun simţ, echilibru şi multă muncă vom fi iarăşi ce am fost şi mai mult decât atât!”

Ecaterina Andronescu:

„Cred că suntem în etapa în care trebuie să explicăm oamenilor că am vrut să stopăm abuzurile din Justiţie. Nu am vrut o Justiţie pentru liderul nostru sau pentru noi, cei din PSD”

Liviu Pleșoianu:

„Am hotărât să vin fără costum, însă într-o cămaşă neagră pentru că vreau să vă povestesc un film horror care a rulat pe marile ecrane. Ca orice film horror tema este simplă: dintr-odată toţi oamenii de pe pământ tac, toată lumea tace, nimeni nu mai scoate niciun sunet, colegii nu mai vorbesc între ei, delegaţii la congrese nu mai vorbesc între ei, oamenii din aceeaşi casă nu mai vorbesc între ei. (…) La fiecare zgomot produs, la cel mai mic sunet emis, ca în orice film horror care se respectă apar nişte monştrii răi şi îi mănâncă pe oameni. Cum se termină acest film? Natura umană, natura lucrurilor face ca cei care au decis să tacă, din greşeală, la moment dat, să se împiedice de un obiect prin casă şi să producă un zgomot. Se întâmplă tot prin natura umană ca în timpul somnului conştiinţa să lucreze şi cineva să mai vorbească în somn măcar şi atunci iar produce un zgomot şi vin monştrii cei răi. Însă acest film are un final bun până la urmă pentru că asumându-şi riscul să vină monştrii cei răi, o parte dintre oameni, nu mulţi, e drept, îşi asumă să vorbească, să comunice între ei, să găsească astfel punctele vulnerabile ale monştrilor celor răi… Eu aleg să nu tac şi vă spun ceea ce cred că trebuie spus: sentinţa de condamnare a lui Liviu Dragnea, despre care cred că trebuie să vorbim, să nu ne facem că nu a existat, n-a fost în niciun caz întâmplător fixată la o zi după alegeri, sper că ne e clar tuturor acest lucru. Faptul că a fost fixată la o zi după alegeri a însemnat două lucruri: miză electorală – ceea ce e oribil – şi trofeu electoral, ceea ce este de două ori oribil. O să aleg să nu tac şi să vorbesc despre ce i s-a întâmplat lui Liviu Dragnea, o să aleg să nu tac să vorbesc despre un om cu care nu am nicio legătură, nici măcar numărul tău de telefon nu îl am – Darius Vâlcov”. 

 

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate