miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăAgenda ZileiCîmpeanu vrea buget de peste 28 de miliarde de lei la Educație

Cîmpeanu vrea buget de peste 28 de miliarde de lei la Educație

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vrea buget de peste 28 de miliarde de lei la Educație, în condițiile în care discuțiile despre întreg bugetul României se poartă zilele acestea și sunt departe de a fi finalizate. 

Acesta a declarat că bugetul Ministerului Educaţiei trebuie să fie în 2021 de minim 28.276.000.000 de lei.

„PIB e o noţiune volatilă, mai ales în anul în care suntem acum, de aceea eu m-am raportat la o valoare absolută, la execuţia bugetară care este de 28.276.000.000 în bugetul Ministerului Educaţiei, execuţie pe anul 2020, la care se adaugă (…) tot bugetul din cote defalcate de TVA gestionat de autorităţile locale în care intră, spre exemplu, bursele elevilor, unde am cerut 530 de milioane de lei în plus faţă de anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Potrivit lui, există costul standard destinat cheltuielilor materiale pe fiecare şcoală, iar acolo au avut cereri de creştere masivă, deci sunt toate aceste aşteptări.

„28.276.000.000 de lei trebuie să fie minim minimorum bugetul Ministerului Educaţiei sub acest plafon al execuţiei bugetare pe anul trecut, eu personal nu ştiu cum să fac lucrurile atât de necesare în educaţie”, a spus Cîmpeanu.

Discuțiile despre școală sunt cu atât mai aprinse în aceste zile, în condițiile în care, tot mai multe state UE își închid școlile pentru a preveni răspândirea agresivă a noii tulpini de coronavirus provenită din Marea Britanie, iar România plănuiește să le redeschidă la data de 8 februarie.

Presiunea redeschiderii școlilor vine dinspre părinți care spun că elevii nu învață mai nimic prin predarea online a cursurilor, dar și din cauza faptului că statul și-a asumat că va livra elevilor peste 250.000 de tablete pentru școala online și nu a dus la bun sfârșit acest plan.

Prin această mișcare, liberalii au demonstrat că totul nu a fost decât o promisiune electorală menită să le aducă un capital electoral destul de mare cât să câștige alegerile.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate