sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăAgenda ZileiCine este noul director al companiei de 2 miliarde de euro unde...

Cine este noul director al companiei de 2 miliarde de euro unde statul este acționar

De la începutul lunii următoare, compania unde statul este principalul acționar, este vorba de Electrica, are un nou director. Este vorba de Georgeta Corina Popescu. Ea va avea mandat de interimar de un an.

Consiliul de Administraţie al furnizorului şi distribuitorului de energie Electrica şi directorul general, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie, a anunţat marţi compania. Fost şef al Transelectrica şi fost secretar de stat în Ministerul Energiei, Georgeta Corina Popescu, a preluat funcţia de director general interimar al companiei.

“Pe durata mandatului, Cătălin a iniţiat schimbări semnificative care au îmbunătăţit procesele şi modalităţile de lucru, generând performanţă în viitor. El a fost o persoană valoroasă pentru Electrica în această perioadă plină de provocări”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Electrica, Elena Doina Dascălu.

CA a desemnat-o în calitate de director general provizoriu, pentru o periodă de un an sau până la numirea unui nou director general, pe Georgeta Corina Popescu, în prezent director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

“A fost un privilegiu să conduc Electrica în această perioadă de transformare. A fost important pentru mine, în mod special, având în vedere că, anterior, am avut o istorie lungă în companie şi, prin urmare, m-am identificat puternic cu aceasta”, spune Cătălin Stancu.

Cine este noul director interimar

Consiliul de Administraţiea anunţat că va demara imediat un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare şi Remunerare, pentru a selecta un succesor.

Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu experienţă în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale. De la data de 1 iunie, Popescu ocupă poziţia de director general al Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

Absolventă a Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, specializarea Electroenergetică, Popescu şi-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Bucureşti.

Începând cu anul 2007, Popescu a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcţii importante în cadrul Grupului E.ON România şi al Grupului OMV.

În perioada decembrie 2015 – februarie 2017, ea a ocupat poziţia de secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 preşedinte al directoratului Transelectrica.

Electrica, evaluata la aproape 2 miliarde de euro

Grupul Electrica oferă servicii la peste 3,7 milioane de clienţi şi acoperă trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Statul deține 48 la suta dintre acțiunile Electrica, societate care a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 1,1 miliarde de euro. Societatea este evaluată la peste 2 miliarde de euro dacă se ia în considerare activele și poziția în piață.

About The Author

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai accesate