vineri, august 12, 2022
AcasăAgenda ZileiProducătorii de medicamente: Improbabil să avem un vaccin anticoronavirus în 2020

Producătorii de medicamente: Improbabil să avem un vaccin anticoronavirus în 2020

Este improbabil să avem un vaccin anticoronavirus în 2020 sau un tratament care să fie pe deplin eficient, au declarat reprezentanții Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER). 

Aceștia au evidențiat și faptul că distanţarea personală, purtarea măştii de protecţie în locurile publice şi igiena mâinilor sunt măsurile care ajută la reluarea vieţii sociale, relansarea economiei şi evitarea unei catastrofe sanitare în sezonul rece.

„În prezent se află în diverse etape de dezvoltare şi studii clinice un număr de peste 20 de tratamente medicamentoase şi aproximativ 70 de tipuri de vaccinuri, un efort de cercetare la care sunt angrenate peste 250 de centre universitare, 100 de companii farmaceutice şi mai mult de 100 de mii de voluntari sănătoşi şi pacienţi, inclusiv din România”, a declarat directorul executiv PRIMER, Dragoş Damian.

Conform oficialului, există semnale încurajatoare despre unele medicamente care pot trata simptomele infecţiei, reduce gravitatea bolii sau scurta durata ei, însă sunt necesare în continuare cercetări care să identifice care este cel mai eficient medicament împotriva SARS-CoV-2 şi care să fie în acelaşi timp sigur pentru pacient.

În acest context, PRIMER recomandă populaţiei să practice „cu responsabilitate” distanţarea individuală de 1,5 metri, purtarea măştii în toate locurile publice şi igiena mâinilor cu săpun şi dezinfectant, aşa cum o cer specialiştii.

„Fabricile de medicamente din România nu şi-au întrerupt activitatea în perioadele de urgenţă şi alertă şi nu au înregistrat niciun caz de infecţie tocmai pentru că au respectat procedurile interne şi indicaţiile date de autorităţi. Trebuie însă semnalat că relaxările în etape de după 15 mai şi reluarea activităţilor economice favorizează transmiterea coronavirusului şi riscul apariţiei unei catastrofe epidemiologice odată cu instalarea sezonului rece”, se susţine în comunicat

Articole asemanătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai accesate